• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi, Stāsti 19 Augustss, 2016

Atklājam patiesību – dabīgās kožļenes

« Karameles-ķirbja “fudge” #navjācep  ||  Sarunas par ēdienu »

Biotēkas plauktos esmu atradusi Chicza kožļenes – 100% dabīgas! Pamatsastāvā esošā Chicle gumija tiek iegūta no Chicozapote kokiem, kas pasaulē ir zināmi jau vismaz 300 gadus. Visas kožļenes sastāvdaļas dabīgi sadalās vidē.

Konvenciālajās kožļenēs ir atrodamas tādas vielas kā polyisobutylene – gumija, kas tiek izmantota arī trubu un riepu ražotnē; plyvinyl acetate – vairāk zināms kā ‘’baltā līme’’. Šai bāzei tiek pievienoti mākslīgie garšas pastiprinātāji, krāsvielas, konservanti un mākslīgo saldinātāju kokteilis – tostarp slavenais aspartāms. Nav nemaz nepieciešams šo kožļeni norīt, lai kožļenes sastāvā esošās vielas nokļūtu asinsritē.

Konvenciālās kožļenes sastāvs

“Bāze” (polyisobutylene + polyvinyl acetate + styrene-butadiene rubber + butyl rubber + paraffin + microcrystalline wax + hydrogenated vegetable oils + lecithin) + Aspartame + Acesulfame K +  Sucralose + Glycerin + Sorbitol + Maltitol + Xylitol + High Fructose Corn Syrup + Artificial Flavors + Artificial Colors + Titanium Dioxide + Calcium Casein Peptone + Butylated Hydroxyanisole (BHA) + BHT

Chicza kožļenes sastāvs

Dehidrēta cukurniedru sula + organiska gumijkoka bāze (100% Chicle) + organiskā glikoze + organisks agaves sīrups + organiskā garša (kanēlis/ laims/ piparmētra)

12530654_802899516483156_1142021768_n 13391314_1789399231296757_776629858_n 13741392_1137844196257722_739857370_n

Jārēķinās ar to, ka dabīgās kožļenes diezgan ātri zaudē savu garšu, tomēr tās lieliski pilda savu funkciju – atsvaidzina elpu un palīdz rūpēties par mutes higiēnu pēc maltītes.

Informācija

http://www.chiczausa.com/

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il

« Karameles-ķirbja “fudge” #navjācep  ||  Sarunas par ēdienu »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Nesenie komentāri

  1. Atbalsojums: Kāda atšķirība starp šiem produktiem? - BioBlogs.lv

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • Kas ir ghī sviests un kā to pagatav...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}