11 interesanti un noderīgi BIO produkti manā virtuvē

Produkti, kuri vienmēr ir manās mājās un pērku tos atkārtoti! Lielākoties tās ir dažādas garšvielas, saldinātāji un ēdiena piedevas, lai ierastās receptes pagatavotu visdažādākajos veidos. Lai garšīga iedvesma!

Rapunzel beramais buljons

Beramais buljons, kuru ērti dozēt pašai un neesmu ierobežota ”kubiņos”. Šis ir vienīgais buljons, kuru esmu atradusi, kas nesatur cukuru un palmu eļļu. Bingo – tikai bioloģiski garšaugi! Pievienoju to ne vien pie zupām, bet arī sautējumiem un dažkārt sajaucu ar siltu ūdeni un padzeros tāpat.

Rapunzl Shoyu gaišā sojas mērce, dabīgi fermentēta

Labākā sojas mērce! Dažkārt atliek pievienot vien to un ēdiena garša izmainās gluži kā Āzijas restorāna kvalitātē. Teikšu godīgi – varētu pievienot visam – salātiem, graudaugu, dārzeņu ēdieniem un dažādām uzkodām. Ja priekšroku dod tumšajai sojas mērcei – iesaku Tamari.

Alce Nero balzamiko etiķis

Sastāvā vien bioloģiska un koncentrēta vīnogu sula! Bez biezinātājiem, konservantiem un saldinātājiem. Tīra manta. Vasarā it īpaši piestāv pie tomātu ēdieniem un salātiem un saldējuma! Daudzu gadus biju sevi ielikusi ”rāmītī”, ka balzamiko piestāv tikai pie sāļajiem ēdieniem. Bet kādēļ gan tā? Tās taču ir vīnogas un tās piestāv arī desertos.

Sonnentor saldā karija pulveris

Labākās garšas karija pulveris. Man kā austrumu garšu mīļotājai must-have. Sastāvā nekā lieka, vien augstvērtīgākie garšaugi, kas veido izteiksmīgu, bet ļoti līdzsvarotu garšu, kas nav rūgta. Maisījumā koriandrs, ķimenes, kurkuma, ingvers, dzeltenās sinepes, lauru lapas, fenhelis, paprika, rozmarīns un timiāns.

Sonnentor kūpināta paprika

Man ļoti mīļa garšviela, lai ierastos ēdienus padarītu daudz interesantākus. It īpaši patiks veģetāriešiem grila sezonā, sajaucot kūpināto papriku ar eļļu un apslakot dažādus dārzeņus.

Rapunzel zaļumu jūras sāls

Pēc garšas ļoti līdzīgs Rapunzel beramajam buljonam, maigāks un mazāk sāļš. Ērti arī uzkaisīt uz maizītēm un svaigajiem salātiem – sastāvā jau viss, kas nepieciešams. Jūras sāls, burkāni, selerija, puravi, pētersīļi, timiāns, baziliks lupstājs un dilles.

Biona krēmīgs zemesriekstu sviests

Sastāvā viena sastāvdaļa – bioloģiski zemesrieksti, kas samalti līdz krēmīgai konsistencei. Universāls produkts manās mājās, pievienoju to gan pie brokastu augļu salātiem un jogurta, gan arī pagatavoju ar to dažādas sāļās mērces, marinādes un desertus.

Arche VegEgg olu aizvietotājs

Ļoti noderīgs produkts tiem, kuri uzturā nelieto olas. 1 ēdamkarote VegEgg pulvera + 1 ēdamkarote ūdens = 1 ola. Noderēs pankūku, vafeļu un dažādu mīklas ēdienu pagatavošanā! Jāņem vērā, ka, ja vēlies pagatavot vegānisko omleti, tad būs jāņem talkā arī citi produkti.

Rapunzel mandeļu milti

Ikdienā cenšos neizmantot kviešu miltus, jo tā labāk jūtos. Jūtos, ka bez glutēna mans vēders un prāts ir skaidrāks. Kviešu miltus visbiežāk aizvietoju ar mandeļu un kokosriekstu miltiem! Pagatavoju dažādus panējumus, iebiezinu mērces un cepu gardumus. Vairāk par miltiem esmu rakstījusi šeit.

 

Biona dateļu sīrups

Garšo kā tumšā karamele! Iespējams, ka viens no veselīgākajiem saldinātājiem, jo sastāvā ir vien dateles. Esmu iecienījusi to pārliet pāri dažādiem desertiem un pievienot augļu bumbiņām, piemērām kokosriekstu trifelēm, recepte ir šeit. Vairāk par saldinātājiem esmu rakstījusi šeit.

Biona kokosriekstu cukurs

Vēl viens dabīgā salduma avots. Tiek iegūts no kokosriekstu palmu sīrupa, bez balināšanas un rafinēšanas. Saldumam piemīt karameles nianses un dzidri zeltains tonis. Labi kūst un var pievienot arī gatavojot karameles vai dažādus dzērienus.



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *