Kā pašam uzcept bezglutēna maizi?

Savas maizes cepšana man asociējās ar siltumu, viesmīlību, ģimenes sajūtu. Tajā visā kaut kas sirsnīgs- piepildīt māju ar svaigi ceptas maizes smaržu un dalīties.

Vienmēr esmu domājusi, ka maizes cepšana ir ļoti sarežģīta, vēl pietam, ja vēlme pagatavot bezglutēna versijā – pareizas sastāvdaļu proporcijas, ieraugs, maizes uzrūgšana, garšvielas.. Biotēkā uzdūros gatavajiem maizes maisījumiem. Neticēju, ka sanāks kas grandiozs, jo instrukcijas tik elementāras – pievienot maisījumam ūdeni, momentāli likt cepamajā formā un krāsnī iekšā!

Maizīte sanāca lieliska – kraukšķīga garoziņa, mīksts vidiņš, svaiga, pašcepta! Maisījumam klāt pievienoju vairāk garšvielu, lai izceltu garšu un kokosriekstu eļļu, lai maizīte būtu sulīgāka. Atkarībā no pievienotajām garšvielām, maizīti vari veidot sāļu vai saldu. Šoreiz mana izvēle par labu saldajai!

1Kas nepieciešams?

Bauck Hof bezglutēna maisījums tumšās rīsu maizes pagatavošanai

Šķipsna Sonnentor īstā Ceilonas kanēļa

Šķipsna Sonnentor muskatrieksta

Šķipsna Sonnentor garšvielu maisījuma kafijai

3 ēdamk. Biona dateļu sīrupa

2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai YAKSO bezsmaržas kokosriekstu eļļas

500 ml remdena ūdens

Kas jādara?

1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C.

2.Maisījumam pievieno garšvielas, dateļu sīrupu, kokosriekstu eļļu un ūdeni. Sajauc, izmantojot putojamo slotiņu vai rokas mikseri.

3.Neuzbriedini! Nekavējoties liec ar kokosriekstu eļļu ietaukotā taisnstūra formas veidnē. Rēķinies, ka mīkla cepšanas laikā aptuveni divkārši sacelsies.

4.Virsmu nolīdzina ar ūdeni un noslēgumā apsmērē ar eļļu. Ar eļļā samitrinātu nazi gareniski iegriež mīklā pa vidu.

5.Maizi cep 225°C apmēram 50-60 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot maizē koka irbulīti – ja tam nav pielipusi mīkla – maize gatava. Kad maize gatava, to uzreiz izņem no formas un ļauj pirms sagriešanas atdzist.

2

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *