Lēcu plācenīši

Man patīk eksperimentēt ar dažādiem viegli un ātri pagatavojamiem veģetārajiem ēdieniem, kurus var iekļaut ikdienas ēdienkartē un recepti ‘’malt uz apli’’. Tā nu atklāju šos lēcu plācenīšus – Ātri, sātīgi un garšīgi! Sastāvā nav glutēns, olas un laktoze. Novērtēs arī ģimenes neveģetārieši (un varbūt pat šie plācenīši stiprinās viņu simpātijas pret veģetāriešiem).

P.S. Tā kā plācenīšus gatavoju vēlu vakarā, bildes neatspoguļo plācenīšu patieso burvību un superkraukšķīgo garoziņu. Bet ceru, ka jūs man ticiet!

Kas nepieciešams?

Kas jādara?

1. Atsevišķi uzvāra kartupeļus un lēcas (ja neizmanto konservētās lēcas).
2. Pa to laiku apcep sīpolu un sarīvēto burkānu, aptuveni 7-10 minūtes. Pievieno garšvielas.
3. Turpat pannā pievieno lēcas un novārītos kartupeļus. Sastampā ar dakšiņu vai stampu. Pielej sojas mērci.
4. Pārliek masu bļodā un atdzesē.
5. Ar rokām veido plācenīšus un pirms cepšanas apviļā rīsu miltos. Cep pietiekošā eļļas daudzumā kraukšķīgus un pasniedz ar dārzeņiem vai citu iecienītāko piedevu!



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *