Tiramisu bez piena produktiem, olām un arī bez cepumiem

Šo būtu grūti nosaukt par autentisku tiramisu, jo tā sastāvā nav ne olas, ne mascarpone krēms, ne dāmu pirkstiņi. Bet – tas izdevās izcils, izmantojot deserta pamatā dažādus riekstus, kafiju un kokosriekstu krēmu.

Deserta pagatavošanu var iedalīt trīs galvenajās daļās – kraukšķīgā pamatne, kafijas krēms un vaniļas krēms. Viss kas jādara – katrai kārtai nepieciešamās sastāvdaļas jāiemet blenderī un jāiegūst nepieciešamā konsistence! Vari eksperimentēt un kārtot šīs kārtas glāzēs pamīši ļoti plānas, lai iegūtu interesantu dekoratīvo efektu.

Kas nepieciešams?

Sastāvdaļas aptuveni uz 4 personām (vai 8 personām, kā nelieli deserti :), katram kārtojot uzreiz trauciņā.

Kraukšķīgā pamatne

2 tases Rapunzel valriekstu

1 tase izmērcētu Rapunzel dateļu

Šķipsna sāls

¼ tases novārītas stipras kafijas

Kafijas krēma kārta

½ tases Rapunzel indijas riekstu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcēti

½ tases Rapunzel mandeļu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcētas

2 ēdamk. Rapunzel kļavu lapu sīrupa, grad C (tumšais un tumīgais veids)

¼ tases Isola Bio kokosriekstu krēma + ¼  tases novārītas stipras kafijas

1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai sviesta

2 tējk. Rapunzel kakao pulvera

Šķipsna sāls

Vaniļas krēma kārta

1 tase Rapunzel indijas riekstu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcēti

2/3 tases Isola Bio kokosriekstu krēma

1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai sviesta

2 ēdamk. Rapunzel kļavu lapu sīrupa, grad C (tumšais un tumīgais veids)

1 tējk. Pašgatavota vaniļas ekstrakta

Šķipsna sāls

½ citrona sulas

 

Vivani bioloģiskā 70% tumšā šokolāde, rīvēta (kārumnieki var izmēģināt arī ar balto vai piena šokolādi, piemēram iChoc vegānisko variantu)

Kas jādara?

Pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas sablendē līdz iegūst viegli smilšainu konsistenci. Kārto deserta trauciņu apakšā un ieliek trauciņus ledusskapī, kamēr gatavo krēmu.

Kafijas krēmam nepieciešamās sastāvdaļas arī sablendē līdz viendabīgai konsistencei (tas var prasīt pāris minūtes). Izņem trauciņus no ledusskapja un apmēram pusi no šī kafijas krēma kārto pa virsu pamatnei. Trauciņus atkārtoti ieliek ledusskapī.

Pāri palikušo kafijas krēmu ieliek atsevišķā traukā – noderēs vēlāk. Pagatavo vaniļas krēmu un atkal visas nepieciešamās sastāvdaļas kārtīgi sablendē līdz krēmīgai konsistencei. Pusi masas kārto trauciņos pa virsu kafijas krēmam. Un vēl uzrīvē pa virsu šī krēma kārtai šokolādi.

Turpina kārtot pamīšus kafijas krēmu – vaniļas krēmu un rīvēto šokolādi – līdz trauciņš pilns! Dekorē ar kakao pulveri un rīvētu šokolādi. Ledusskapī atdzesē 3 stundas pirms degustēšanas!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *