Vegāniskā BBQ mērce

Vienmēr esmu jaunu un veselīgu mērču meklējumos! Tā kā veikalos tā ir gandrīz vai neiespējamā misija – gatavoju pati! It īpaši aktuālas man šobrīd ir mērces, kas garšo labi kopā ar rīsiem un pākšaugiem.

Tā nu eksperimentējot pagatavoju fenomenālu BBQ mērci, kurai piemīt dūmakaina garša nianse, kas vijas ar saldu! Jāpiemin, ka šī mērce ir bezglutēna un vegāniska un to par labu atzīst arī visēdāji 🙂

Pagatavošana ir ātra, vienkārša – aptuveni 10 minūtes. Šī mērce ledusskapī var stāvēt aptuveni 1 nedēļu un var tikt ēsta ne vien ar graudaugiem, bet arī labi garšo ar ceptu saldo kartupeli un pasmērēta apakšā uz maizītes vai galetes.

Kas nepieciešams?

Kas jādara?

  1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, kamēr tie kļūst viegli zeltaini. Turpat pievieno visas atlikušās sastāvdaļas (garšvielas, tomātu mērci, ābolu etiķi un Tamari) un pasautē vēl 3-5 minūtes, kamēr mērce viegli iebiezē.
  2. Ja ir vēlme pēc krēmīgākas konsistences – sablendē mērci ar rokas vai parasto blenderi. Uzglabā noslēgtā stikla burciņā ledusskapī līdz 1 nedēļai.


Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *