Vegāniskā marmora jeb marble kūka

Lai garšīgs svētku laiks gan šokolādes, gan vaniļas cienītājiem! Kļūdījos domājot, ka marmorkūka ir kaut kas ļoti sarežģīts un laikietilpīgs. Piedāvāju arī tev izmēģināt bez glutēna, bez laktozes un pēc iespējas veselīgāku alternatīvu marmorkūku! Iesaku cept keksa formā, lai var sagriezt ļoti ērtās šķēlēs, uz kurām ziest ogu ievārījumus un bioloģiskos šokolādes krēmus!

0

3 1 2

Kas nepieciešams?

Sausās sastāvdaļas

200g Hammer Muhle bezglutēna miltu maisījuma

2 ēdamk. BioVegan cepamā pulveris

Slapjās sastāvdaļas

3 banāni, labi nogatavojušies

1/2 tases Isola Bio kokosriekstu krēma

1/3 tases Rapunzel kļavu sīrupa

3 ēdamk. laima sulas

1/2 tējk. Rapunzel Burbonas vaniļas

1 ēdamk. izkausētas Rapunzel kokoseļļas

Šokolādes kārtai

6 ēdamk. Rapunzel kakao pulveris

3 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa

1/3 tases Isola Bio kokosriekstu krēma

1 ēdamk. izkausētas Rapunzel kokoseļļas

Kas jādara?

1. Lielā bļodā samaisi sausās sastāvdaļas (bezglutēna miltu maisījumu un cepamo pulveri).

2. Atsevišķā bļodā sajauc slapjās sastāvdaļas (banānus, kokosriekstu krēmu, kļavu sīrupu, laima sulu, vaniļu un kokoseļļu), vari izmantot arī blenderi. Pievieno šo masu sausajām sastāvdaļām un kārtīgi sajauc ar karoti.

3. Iegūto masu sadali divās bļodās (vienā bļodā 1/3 daļu un otrā 2/3 daļu).

4. Bļodā, kurā 1/3 daļa masas, pievieno un sajauc šokolādes kārtai nepieciešamās sastāvdaļas (kakao pulveri, vēl papildus kļavu sīrupu, kokosriekstu krēmu un kokoseļļu).

5. Cepšanai piemērotu trauku ietauku ar kokosriekstu eļļu, vari ieklāt arī cepamo papīru. Traukā pamīšus un pacietīgi lej katru maisījumu (dažas ēdamkarotes gaišā maisījuma, tad šokolādes maisījuma, tad atkal gaišā maisījuma, līdz veidojas marmora efekts un esi iztukšojis abas bļodas).

6. Cep 200 grādos aptuveni 50 minūtes.

7. Bauda kopā ar bioloģisku šokolādes krēmu!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il

 

 



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *