Vegāniskais probiotiku jogurts

Ir dažādi iemesli, kādēļ mēs atsakāmies no dzīvnieku piena produktiem – laktozes nepanesamība, alerģijas vai arī dzīvesveida un pārliecības maiņa. Bet jogurtu taču tik ļoti kārojas! Pasniegtu ar sagrieztiem augļiem un kraukšķīgu granolu..mm.
Izmēģināju pagatavot mājās savu jogurtu no kokosriekstu krēma un probiotikām! Turklāt tas garšo daudz labāk nekā tradicionālais piena jogurts un arī veikalos nopērkamais sojas piena jogurts.
Darba pie šī jogurta nav daudz. Galvenais ir gaidīšanas laiks, jābūt pacietīgam vismaz 1-2 dienas. Piedāvāju Tev 2 recepšu opcijas – vienu tikai no 2 sastāvdaļām un otru, mazliet uzlabotu – arī ar saldinātāju un agaru, kas veido jogurta konsistenci.

Šajā receptē redzamos jogurtus  gatavoju, pievienojot jogurta rūgšanas procesa beigās vaniļu un upeņu pulveri. Pasniedzu jogurtu ar pašgatavotu čia-ogu ievārījumu. Ne vien veselīgi, bet arī gardi!

Recepti skati zemāk.

Kas nepieciešams?

2 iepakojumi Isola Bio kokosriekstu krēma (izvēlos tieši šo produktu, jo tas ir 2x liesāks nekā kokosriekstu krēms bundžā)
2 kapsulas probiotiku
3 tējk. Rapunzel agara
1 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa
Sterilizētas stikla burciņas

Kas jādara?

1.Opcija
1. Ja izvēlies jogurtu pagatavot ar 2 sastāvdaļām, tad atliek vien kokosriekstu krēmu ieliet burciņā un samaisīt ar probiotiku pulveri!
2. Atstāj burciņu atvērtu un liec siltā (izslēgtā) cepeškrāsnī uz 24-48 stundām! (Vari pāris reizes šo dienu laikā krāsni mazliet pasildīt uz minimālo iespējamo temperatūru).
3. Kad laiks pagājis, vari jogurtā iemaisīt vaniļu, ogas vai arī ievārījumu un ievietot ledusskapī uz 4 stundām. Un tas gatavs baudīšanai!

2.Opcija
1. Katliņā lej kokosriekstu krēmu un uzkarsē. Kad tas sāk viegli dūmot, iemaisi tajā agara pulveri, kamēr tas izšķīdis. Pārstāj karsēt un liec atdzesēties.
2. Kad kokosriekstu krēms atdzisis, pievieno probiotikas un kļavu lapu sīrupu.
3. Lej burciņās, kuras atstāj atvērtas un liec siltā (izslēgtā) cepeškrāsnī uz 24-48 stundām! (Vari pāris reizes šo dienu laikā krāsni mazliet pasildīt uz minimālo iespējamo temperatūru).
3. Kad laiks pagājis, vari jogurtā iemaisīt vaniļu, ogas vai arī ievārījumu un ievietot ledusskapī uz 4 stundām. Un tas gatavs baudīšanai!

Ja Tev interesē vairāk iespējas kā uzņemt vērtīgās probiotikas, skati Rejuvelac dzēriena recepti!



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

6 Komentāri

  1. Laura

    Sveicināti!

    Man ir jautājums par probiotikām? Es saprotu ka tās ir veikalā nopērkamās?Lai pagatavotu jogurtu, der jebkuras arī tās kas ir kā tabletes nevis kapsulas?

    Atbildēt
    1. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

      Es pati izmantoju veikalā nopērkamās, kas ir kapsulās. Bet domāju, ka nevajadzētu būt problēmām, sasmalcinot probiotiku tableti!

      Atbildēt
  2. Santa

    Vai šīs kapsulas ir vegāniskas un pārdodas tieši Biotēkā, lūdzu?
    Liels paldies 🙂

    Atbildēt
    1. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

      Jā! ir vegāniskas un ‘Higher Nature Pro-daily‘ un nopērkamas Biotēkā.

      Atbildēt
  3. Paula

    Paldies par recepti!
    Tikai ko nozīmē – silta cepeškrāsns? Cik grādi aptuveni?

    Atbildēt
    1. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

      Pieļauju, ka cepeškrāsnīm drošvien atšķiras tās minimālās temperatūras. Es uzsildīju uz 50C un tad izslēdzu.

      Atbildēt

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *