Veģetārā Boloņas mērce

Lieliski izdevies eksperiments, lai pagatavotu Boloņas mērci veģetārā un vegāniskā versijā – šoreiz bez pākšaugiem! Mājinieki (neveģetārieši) atzina recepti par izdevušos, tātad bingo! Nekāds lielais darbs pie šī meistardarba nav jāpieliek, atliek vien visu sagriezt un pievienot pannā īstajā brīdī. Boloņas mērces atslēga ir pievienotais sarkanvīns, kuru neizlaidu arī šajā receptē, jo tas piešķir to īpašo skābeno garšu. Par visu pēc kārtas zemāk receptē!


Kas nepieciešams?

Pasniegšanai

  • Pāris lapiņas svaiga bazilika
  • Mērci kopā pasniedzu ar bezglutēna pastu
  • Pēc vēlēšanās var pievienot arī rīvētu parmezāna sieru

Kas jādara?

  1. Sagatavo dārzeņus. Pannā izkausē eļļu vai sviestu un apcep sīpolu un ķiploku viegli brūnus. Pannā pievieno sēnes, smalki sagrieztu seleriju un sarīvētus burkānus. Sautē aptuveni 15 minūtes.
  2. Pannā pie dārzeņiem pievieno smalki sadrupinātu tofu, kas kalpo receptē kā maltās gaļas alternatīva. Turpina sautēt 5 minūtes.
  3. Pievieno pannā vīnu, konservētus tomātus, kečupu, ūdeni, buljona kubiņus un garšvielas. Apmaisa, uzliek vāku un sautē aptuveni 30-40 minūtes.
  4. Pasniedz mērci ar pastu un pārkaisa ar svaigu baziliku! Ja ir vēlēšanās, tad lieliski piestāvēs arī parmezāna siers.



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *