Man vienmēr šķitis, ka musli pagatavošana ir tāds liels un plašs notikums, kuram jāgatavojas ar daudzām sastāvdaļām, ilgām krāsns sildīšanas minūtēm utt. Līdz pārliecinājos par pretējo musli pagatavojot uz pannas 10 minūtēs. Turklāt vienā piegājienā pagatavoju musli porciju, kas man pietiks vismaz 1 nedēļai!
Pamatā izmantoju auzu pārslas, riekstus un rozīnes. Tomēr Tu noteikti vari arī variēt ar pārslām, piemēram, nedaudz pievienojot arī griķu vai kvinojas pārslas un pievienojot jebkurus citus savus iemīļotākos žāvētos augļus un sēkliņas.
Kas nepieciešams?
- 2 ēdamk. Eļļas cepšanai, piemēram kokosriekstu vai vīnogu kauliņu
- 2 tases (aptuveni 200 g) Bohlsener bio auzu pārslu
- 1/2 tase riekstu, pēc izvēles (es izmantoju dažādus riekstus no Zeroveikals)
- 1/2 tase Rapunzel bio rozīņu
- 6 ēdamk. Biona dateļu sīrupa
- 50-70g sviesta vai kokosriekstu eļļas
Pasniegšanai
- Augļi un ogas pēc izvēles
- Jogurts vai augu piens
Kas jādara?
- Pannā uzsilda 2 ēdamk. eļļas un aptuveni 5 minūtes apcep auzu pārslas, nepārtraukti maisot, lai tās nepiedegtu. Apceptās pārslas uzber uz cepamā papīra un atdzesē.
- Tikmēr pannā 1-2 minūtes apgrauzdē riekstus viegli kraukšķīgus. Kad apgrauzdēti, tos liek malā atdzesēties.
- Pannā izkausē 50-70 g sviestu vai kokosriekstu eļļu un pievieno dateļu sīrupu. Uz lēnas uguns maisa, kamēr veidojas viendabīgs sīrups. Turpat pannā pie sīrupa pievieno jau gatavās auzu pārslas un apgrauzdētos riekstus. Visu samaisa un mazliet pasilda pannā. Pašās beigās pievieno rozīnes. Liek gatavo musli uz cepamā papīra un ļauj atdzist. Kad tas atdzisis – uzglabā noslēgtā traukā.
- Pasniedz ar iecienītākajiem augļiem, ogām un jogurtu vai augu pienu!
Tavas pārdomas par rakstu