Pagatavojamas arī bez olām un bezglutēna versijā. Baudāmas kā uzkoda ar vegānisko ķiploku mērci. Lieliski papildina arī salātus, pievienojot svaigo salātlapu un dārzeņu bāzei. Kraukšķīga veselīgāka alternatīva uzkodām!
Kas nepieciešams?
Uzkodām
½ daļa no puķkāposta, sadalīta mazās rozetītēs
½ tases Hammer Muhle bezglutēna miltu
¾ tases Parmezāna vai cita iecienīta siera
2 olas vai arī 150 ml augu piena, es izvēlos Isola Bio
1 ½ tases rīvmaizes vai Hammer Muhle bezglutēna miltu
Ķiploku mērcei
1 daviņa ķiploka, smalki sakapāta
4 ēdamk. Biona vegāniskā majonēze
Pa šķipnai Sonnentor melno piparu, kaltēta bazilika un kaltēta timiāna
Šķipsna smalkā Himalaju sāls
Kas jādara?
1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200° C.
2.Novāra puķkāpostu, nokāš ūdeni un saspaida vai sablendē viendabīgā masā. Liek bļodā, kur pievieno ½ tasi miltus un sieru. Veido bumbiņas.
3.Bumbiņas iemērc augu pienā vai sakultās olās un pēc tam apviļā rīvmaizē vai miltos. Ja vēlies biezāku garoziņu, tad vari vēlreiz iemērkt pienā vai olās un atkal rīvmaizē vai miltos.
4.Cepamo plātni noklāj ar cepamo papīru un uz tā liek gatavās bumbiņas. Liek krāsnī un cep 20-25 minūtes līdz bumbiņas ir zeltaini brūnas.
5.Pagatavo mērci – liekot visas sastāvdaļas bļodā un sajaucot ar karoti.
6.Bumbiņas iemērc ķiploku mērcē un bauda kā uzkodu vai arī ēd kopā ar svaigiem salātiem.
Maigas ziedkapostu rozetes kremiga siera merce, kuru papildina rivmaizes drumstalas un kirstomatu spirdzinosais skabumins – lieliska maltite visai gimenei.