Vai jebkuru citu augu pienu! Mandeļu un citus augu pienus var liet ne tikai pie kafijas, bet izmantot vēl neskaitāmos veidos un pagatavot brīnišķīgus desertus un sāļos ēdienus!
Čai tēja ar mandeļu pienu
Čai tējas maisījums, piemēram Hampstead Chai zaļā garšvielu tēja
Saldinātājs pēc izvēles, piemēram Biona kokosriekstu ziedu nektārs
Tēju aplej ar 90°C karstu ūdeni un ļauj ievilkties 5 minūtes. Pievieno mandeļu pienu un saldinātāju! Bauda uzmundrinošu un līdzsvarojošu enerģijas tēju!
Mandeļu pienā vārītas kvinojas pārslas
1/3 tases Bauck Hof kvinojas pārslas
1 tase Isola Bio mandeļu piena
Sonnentor Ceilonas kanēlis un augļi toppingam
Katliņā uzkarsē mandeļu pienu, pievieno kvinojas pārslas, kārtīgi samaisa un izslēdz uguni. Uzliek vāciņu un ļauj pārslām uzbriest 3 minūtes. Pasniedz putru ar Ceilonas kanēli un mīļākajiem augļiem, piemēram banānu!
’Viltotais kartupeļu’’ jeb puķkāpostu biezenis
1 tējk. YAKSO kokosriekstu eļļas
1 liels sīpols, sakapāts
1 puķkāposts, sadalīts rozetītēs
500 ml nesaldināta Isola Bio mandeļu piena
Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, aptuveni 4 minūtes. Pievieno puķkāposta rozetītes, mandeļu pienu un gaida, kamēr sāk burbuļot. Samazina uguni un vāra vēl 15 minūtes līdz puķkāposts ir mīksts. Sablendē, pievienojot šķipsniņu sāls. Pasniedz kopā ar karoti ghī sviesta vai kokosriekstu eļļu!
No-bake banānu cepumi ar kļavu sīrupu
1 gatavs banāns, saspaidīts ar dakšiņu
½ tases Isola Bio mandeļu piena
½ tase Rapunzel mandeļu muss
¼ tases Rapunzel kļavu sīrupa, grad C
Šķipsna Himalaju smalkā sāls
2½ tases Rapunzel auzu pārslu
Šķipsna Rapunzel Burbonas vaniļas
Katliņā liek banānu, mandeļu pienu, mandeļu muss, kļavu sīrupu un sāli. Lēnām uzkarsē līdz tas sāk viegli burbuļot, nepārtraukti maisot. Turpina karsēt līdz masa kļūst bieza, aptuveni 10 minūtes. Pievieno auzu pārslas un vaniļu, kārtīgi samaisa. Ar karoti uz cepamā papīra veido cepumiņus. Ļauj atdzist. Bauda cepumus!
Šokolādes pudiņš
1 gatavs avokado
½ tase nesaldināta Isola Bio mandeļu piena
Saldinātājs pēc izvēles, piemēram Comptoirs stēvija vai Biona dateļu sīrups
½ tases Rapunzel kakao pulvera
Šķipsna Rapunzel Burbonas vaniļas
Katliņā lej mandeļu pienu un saldinātāju, uzkarsē, kamēr saldinātājs izkūst. Atdzēsē. Sablendē avokado mīkstumu ar kakao pulveri, pievieno atdzesēto mandeļu pienu. Liek ledusskapī atdzesēties un pasniedz!
Šokolādes-piparmētru fudžš
1 tases Rapunzel indijas riekstu
¼ tases Rapunzel kļavu sīrupa
¼ tases Rapunzel kokosriekstu eļļas
¼ tases piparmētru lapiņu
2 ēdamk. Isola Bio mandeļu piena
3 ēdamk. Rapunzel kakao pulvera
Bļodā liek indijas riekstus, aplej ar ūdeni un izmērcē vismaz 2 stundas. Izmērcētos riekstus, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, piparmētras un mandeļu pienu sablendē. Tekstūrai jābūt ļoti krēmīgai un zīdainai. Pusi no masas lej lēzenā četrstūrveida traukā, kur ieklāts cepamais papīrs un liek saldētavā atdzesēties 15 minūtes. Atlikušajai masai pievieno kakao pulveri un papildus saldinātāju, ja ir vēlēšanās, sablendē un pārlej pāri sastingušajai pirmajai kārtai. Atkal liek saldētavā uz 40 minūtēm. Sagriež gabalos un bauda!
Lai gardi!
Tavas pārdomas par rakstu