Man šķita gandrīz vai neiedomājami, ka tādu našķi kā bezē būtu iespējams pagatavot bez to galvenās sastāvdaļas – olu baltumiem! Bet var! Par to turpmāk receptē un uzzini arī par to kāda sakarība pupiņu ūdenim ar šiem debešķīgajiem saldumiem.
Kas nepieciešams?
1 bundža konservētu Rapunzel turku zirņu vai pupiņu šķidruma jeb ‘aquafaba’.
180 g Rapunzel Cristallino cukura (sablendēta līdz pūdercukura konsistencei)
Šķipsna Rapunzel Burbonas vaniļas vai Sonnentor vaniļas cukura
Kas jādara?
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 130C. Izklāj cepamo papīru uz cepamās plātnes.
Lej pupiņu šķidrumu bļodā un ar rokas mikseri puto. Jābūt pacietīgam, būs jāputo aptuveni 20 minūtes. Putām jāveidojas stingrām, lai apgriežot bļodu otrādāk, masa turētos pie bļodas apakšas.
Pievieno cukuru un turpini putot vēl 3-5 minūtes.
Ar karoti uz cepamā trauka veido bezē cepumus. Ja vēlies glītākus cepumus, tad izmanto kulinārijas maisiņu ar uzgali. Liek krāsnī uz aptuveni 55-60 minūtēm. Dekorē bezē ar kausētu šokolādi vai piemēram ar ogu pulveri un sasmalcinātām pistācijām.
Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv
Vai šajos bezē nav jūtama zirņu piegarša, ja reiz par pamatu tiek ņemts “zirņūdens”?
ļoti neitrāla garša! 🙂