Man ļoti patīk vegāniskās kūkas, tomēr man mazliet apnicis tradicionālais vegānisko kūku pildījums – banāni, avokado un indijas rieksti. Tādēļ vēlējos izmēģināt pildījumu ar saldo kartupeli! Sanāca perfekti, turklāt arī diētiskāk nekā ierasts!
Kas nepieciešams?
Pamatnei
100 g Rapunzel žāvētas dateles, bez kauliņiem
½ tējk. Himalaju jūras sāls
1 tase iecienītāko riekstu, es izvēlos Rapunzel valriekstu
1 tase Rapunzel kokosriekstu čipsu vai Cosmoveda saldinātu kokosriekstu čipsu
Šķipsna Rapunzel Burbona vaniļas
Pildījumam
1 liels saldais kartupelis
2 iepakojumi Isola Bio kokosriekstu krēma
Pa 1 tējk. Sonnentor kardamona, Ceilonas kanēļa
Šķipsna Himalaju sāls
Dekorācijai
2/3 tases sasmalcinātu iemīļotāko riekstu, piemēram Rapunzel valrieksti
Miziņa no 2 bio apelsīniem
2 ēdamk. Cosmoveda rožūdens
Šķipsa Rapunzel Burbona vaniļas
Kas jādara?
Uzkarsē krāsni 185C. Liec saldo kartupeli, tāpat veselu, cepeškrāsnī uz 45 minūtēm (iepriekš vari sadurstīt ar dakšiņu, lai kartupelis ātrāk izceptos).
Kamēr kartupelis gatavojas, atsevišķā cepešpannā ber pamatnei un dekorācijai nepieciešamos valriekstus (1 un 2/3 tases) un ieliec cepeškrāsnī uz 10 minūtēm apgrauzdēties. Apgrauzdētos riekstus (1 tasi) un pārējās pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas sablendē. Iegūto masu klāj traukā, kurā gatavosi pīrāgu, ar pirkstiem kārtīgi izlīdzinot maliņas. Liec ledusskapī.
Pagatavo pildījumu – sablendē gatavo saldo kartupeli un pārējās pildījuma sastāvdaļas. Lej pa virsu pamatnei. Liec atkal ledusskapī sastingt.
Sajauc visas dekorēšanai nepieciešamās sastāvdaļas un dekorē pīrāgu! Ja vēlies pīrāgu stingrāku, tad liek atdzesēties saldētavā! Ledusskapī pīrāgu vari uzglabāt 2-3 dienas, bet saldētavā vismaz 1 mēnesi!
Tavas pārdomas par rakstu