Veģetārā recepte ātrām un sildošām pusdienām vai vakariņām.
Pirms dažām dienām gatavojot svētdienas pusdienas, nolēmu jums parādīt Instagram storijos, cik elementāri un ātri var pagatavot sātīgu, sildošu un fenomenāli gardu dārzeņu kariju. Tā kā saņēmu patīkamas atsauksmes gan no skatītājiem, gan no ēdājiem. Lūk, jums recepte!
Galvenā receptes atslēga ir Cosmoveda Mild Goa karija pasta. Šajā pastā jeb mērcē jau ir apvienotas visas nepieciešamās 15 garšvielas, gī sviestiņš, un pat lēcas. Nav jālauza ne galva, ne garšvielu plaukts! Vēlos piebilst, ka karijā var izmantot jebkurus dārzeņus, kas ir mājās, fantastisks rudens sezonā būs arī ķirbis. Droši vari pievienot arī pupiņas vai lēcas papildus sātīgumam.
Kas nepieciešams?
Eļļa cepšanai (es izmantoju 1/2 tējk. gī sviesta)
~3 ēdamk. rīvēta ingvera
½ sīpola, sakapāta
½ paprikas (krāsa pēc gaumes), sagriezta strēmelēs
2 vidēji burkāni, smalki sagriezti ripiņās
1 vidējs saldais kartupelis, sagriezts nūjiņās vai ripiņās
½ cukini, sagriezts strēmelēs
200ml Isola Bio kokosriekstu krēms (vai arī kokosriekstu piens bundžā)
3 ēdamk. Cosmoveda Mild Goa karija pastas
3 lielas saujas lapu kāposta (izgrieztas serdes un saplūkāts sīkāk)
Pēc garšas, ja prasās – Himalaju rozā jūras sāls, Sonnentor melnie pipari
Kas jādara?
- Nelielā daudzumā eļļas apcep ingveru (es neizmantoju daudz taukvielu, jo pašā karija pastā un arī kokosriekstu krēmā/pienā ir pietiekoši taukumiņa). Pievieno pannā sīpolu. Ja nepieciešams, pielej ūdeni, lai nepiedeg. Apcep līdz sīpols ir caurspīdīgs un mazliet brūns.
- Pievieno papriku, burkānus un saldo kartupeli. Pielej vēl mazliet ūdeni un sautē ~15 minūtes. Pievieno pannā cukini un pasautē vēl 5-7 minūtes.
- Pannā pievieno kokosriekstu krēmu, karija pastu un lapu kāpostu. Turpini sautēt 5-7 minūtes.
- Ja prasās vēl, tad pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar rīsiem, kvinoju vai arī piemēram griķu vai lēcu makaroniem!
Tavas pārdomas par rakstu