Man šķiet, ka jebkuram latvietim ir brīži, kad pietrūkst skābais krējums. Man ļoti. Un ne vien tādēļ, ka cenšos uzturā nelietot piena produktus, bet arī tādēļ, ka vietā, kur es dzīvoju, nevar nopirkt labu un īstu krējumu.
Iedomājos par tomātiem ar krējumu, biešu zupu ar karoti krējuma un vienkārši sautētiem dārzeņiem ar krējuma piku pa virsu..mm.. Bērnības atmiņas uzjundīja. Tā nu sāku eksperimentēt ar dažādām interesantām vegāniskajām receptēm! Un ziniet – sanāca man tas krējums. Un manas garšas kārpiņas saka, ka garšo tā kā vajag! I zupā var iemaisīt, i salātiņus uztaisīt.
Tev būs nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas un jaudīgs blenderis! Recepti skati zemāk.
Kas nepieciešams?
No šī daudzuma sanāks neliela porcija, kas būs tieši laikā nodegustēšanai un nedēļas ēšanai.
- 100 g Rapunzel BIO indijas riekstu, pa nakti izmērcētu
- 150-200ml ūdens
- Sula no 1 laima
- 2 ēdamk. rauga pārslu
- Šķipsna īstā Himalaju sāls
Kas jādara?
Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē vismaz 5-7 minūtes (ilgi un pamatīgi, kamēr konsistence atgādina krējumu). Ja vēljoprojām redzi konsistencē riekstu gabaliņus – jāblendē vēl! Ja gribas šķidrāku, tad pievieno vēl ūdeni, ja biezāku – mazāk ūdeni un vairāk riekstus!
Ledusskapī to var uzglabāt aptuveni 1-2 nedēļas!
Raksta autore Ilva Jasmīne, Bekmane, @ilva.jasmine
Sveika, ļoti gribās pamēģināt šo recepti!
Saki, kur Latvijā var iegādāties rauga pārslas? Vai arī tas ir domāts parastais sausais maizes raugs?
Paldies!
Sveika!
Nē, rauga pārslas ir cits stāsts! Tas ir de-aktivizēts raugs, kam piemīt pavisam citāda garša nekā parastajam raugam. Rauga pārslas garšo pēc siera un ir ļoti patīkamas kā garšviela. Angliski nosaukums ir Nutritional Yeast.
Tās var iegādāties dažādos dabīgo preču veikalos, tostarp Biotēkā. Esmu redzējusi arī Stockmann.
Liels paldies par info ☺️!
Meklēšu Biotēkā!