Iepazīstieties ar Montu Rozenburgu – fantastisku un pozitīvu cilvēku. Ar Montu satikāmies Spānijā, saulainās dzīves meklējumos. Šī pusotra gada laikā, sekojot saviem sapņiem un iecerēm, Monta ir atvērusi savu vegānisko un bioloģisko kafejnīcu – Bunny’s Deli pašā Madrides sirdī. Monta arī pati ir savas kafejnīcas šefpavāre un recepšu radītāja, iepriekš pieredzi guvusi restorānos ”Vincents”, ”36-Line”, ”Raw Garden” un radījusi arī receptes žurnālam ‘‘Pie Galda”. Vakaros Monta vada arī kulinārās meistarklases, mācot gatavot debešķīgus vegāniskos ēdienus un demonstrējot, cik viegli ir piekopt augu valsts dzīvesveidu.
Monta arī ar prieku piekrita ciemoties Bioblogā un dalīties ar ļoti vienkārši pagatavojamām un fantastiskām četrām pavasara receptēm –
Nātru – cūku pupu humusu
Atsvaidzinošo čia pudiņu
Zaļo indijas riekstu krēmsieru
Vīģu – citronu bonbongām
Tajās ir tonna vitamīnu, dārzeņu un veselības, kas ir tas, kas mums visiem pavasarī nepieciešams! Un ikvienā kumosā ir šefpavāra iedvesma! Uz veselību!
Nātru – Cūku Pupu Humuss
- Divas lielas saujas mazo nātru (bez lieliem kātiem)
- Glāze vārītu cūku pupu
- 1 ēdamk. rauga pārslas
- 1 tējk. tahini
- Citrona sula (puse no citrona)
- Šķipsna sāls
- Pipari
- 1/2 tējk. ķiploku pulvera
1. Svaigās nātres liek sietā, noskalo un noplaucē ar verdošu ūdeni, tad atkal skalo un dzesē zem ledus auksta ūdens.
2. Cūku pupas liek bļodā, pievieno visas paredzētās sastāvdaļas (pirms nātru pievienošanas, tās notecina) un visu kārtīgi sablendē ar rokas blenderi, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens.
*Humusu pasniedz ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, krekeriem, uz maizes, vai arī izmanto kā salātu dressingu vai kā piedevu dažādiem dārzeņu ēdieniem. **Humusa garša pastiprinās, kad tas pāris stundiņas pastāvējis ledusskapī.
Atsvaidzinošais Čia Pudiņš
- 2,5 ēdamk. čia sēklu
- 1 glāze auzu piens (vai cits mīļākais augu piens)
- 1 gatavs banāns
- Laima sula (vesels laims)
- Apelsīna sula (puse no apelsīna)
- vaniļas pāksts
- Rīvēta laima miziņa (vesels laims)
1. Banānu sablendē ar auzu pienu, izspiesto apelsīnu un laima sulu. Banānu masu pārlej čia sēklām, pievieno vaniļu, rīvēto laima miziņu, kārtīgi samaisa un atstāj uz 15-20 min.
2. Pasniedzot pievieno augļus vai ogas pēc savas patikas.
Zaļais Indijas Riekstu Krēmsiers
- Sauja mērcētu Indijas riekstu
- Bunte dilles
- Bunte koriandra
- Bunte pētersīļu
- Sauja spinātu
- 1/2 avokado
- 3 saulē kaltēti tomāti
- Citrona sula (no vesela citrona)
- 1 ķiploka daiva
- 2-3 tējk. Kumīns
- 1-2 tējk. čilli pulvera
- 2-3 ēdamk. rauga pārslu
- Šķipsna sāls
- 1/2 glāze ūdens
1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz vienmērīgai krēma konsistencei.*Krēmsieru pasniedz ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, krekeriem, uz maizes, vai arī izmanto kā salātu dressingu vai kā piedevu dažādiem dārzeņu ēdieniem. **Krēmsiera garša pastiprinās, kad tas pāris stundiņas pastāvējis ledusskapī.
Vīģu – Citrona Bonbongas
Rieksu masa:
- 5-6 mīkstas kaltētās vīģes
- 3 mīkstas dateles
- Sauja mandeļu
- Sauja pekanriekstu
- Rīvēta citrona miziņa (no vesela citrona)
- Citrona sula (no 1/2 citrona)
- 3-4 ēdamk auzu piena (vai cita augu piena)
Šokolādes glazūra:
- puse tāfelītes rūgtās šokolādes
- 1 ēamk. kļavu sīrups
- 3-4 ēdamk auzu piena (vai cita augu piena)
- nedaudz citrona sulas un rīvētas miziņas
1. Vīģes un dateles sagriež mazākos gabalos. Riekstus sakapā. Visu liek blenderī. Masai pievieno auzu pienu un visu blendē līdz masa kļūst ķepīga un vienmērīga. Ar mitrām rokām veido vidēja lieluma bumbas, tās liek ledusskapī un ļauj tām sastingt.
2. Katlā uzkarsē nedaudz ūdens un tam virsū liek trauku. Traukā liek gabaliņos sagrieztu šokolādi un visas pārējās tam paredzētas sastāvdaļas. Šokolādi lēnām izkausē. Kad šokolāde izkususi katliņu noņem no uguns.
3. Vīģu bumbas izņem no ledusskapja. Bonbongu uzdur uz kociņa un ar tējkarotes palīdzību to apklāj ar izkausēto šokolādi (līdz pusei vai pilnībā). Bonbongas liek ledusskapī un ļauj šokolādes glazūrai sastingt.
Tavas pārdomas par rakstu