Puķkāpostu pica ir mana ”ejošā” recepte jau neskaitāmus gadus. Laika gaitā to esmu nedaudz transformējusi un labprāt to pagatavoju kā vairākas mini picas, kur katru picu varu mazliet dažādot un dzīvi padarīt interesantāku. Turklāt šis ir lielisks veids kā apēst vairāk dārzeņu! Kā arī varu apgalvot, ka nezinātāji neuzminēs, ka picas pamatnē ir puķkāposts.
Kas nepieciešams?
Picas pamatnei
- 1 vidējs puķkāposts
- 2 olas VAI 2 ēdamk. Arche VegEgg olu alternatīvas + 4 ēdamk. Ūdens
- 80-100g rīvēta siera (derēs arī kūstoša vegāniskā alternatīva)
- 1 tējk. Sonnentor Holy Veggie garšvielu maisījuma
- 1/3 tējk. Sonnentor kūpināta jūras sāls
Picas pildījumam
- Tomātu mērce
- Kūstošs siers (derēs arī vegāniskā alternatīva)
- Dārzeņi pēc izvēles (tomāti, paprika, sīpoli, olīvas, cukini, pupiņas)
- Baziliks vai citi zaļumi (uzkaisīju pašās beigās)
Kas jādara?
1.Puķkāpostu sablendē līdz smalkai konsistencei un pannā vai katliņā ar nelielu ūdens daudzumu patvaicē, līdz tas kļūst mīksts, aptuveni 8 minūtes. Mazliet atdzesē un liek marlē, virtuves dvielī vai caurdurī un nospiež lieko ūdeni.
2.Uzliek karsēties cepeškrāsni un 200C un pagatavo picas mīklu.
3.Gatavajam puķkāpostam pievieno olas vai to alternatīvu, sieru un garšvielas. Visu samaisa un atkarībā no konsistences pievieno vēl mazliet ūdens vai mazliet VegEgg.
4.Uz cepamās plātnes veido mini picas vēlamajā diametrā. Un liek krāsnī cepties uz aptuveni 20 minūtēm.
5.Kad picas pamatnes ir gatavas, tām pa virsu liek tomātu mērci, sieru un dārzeņus pēc izvēles. Liek krāsnī uz vēl 10 minūtēm!
6.Mazliet atdzesē un bauda vēl siltas!
Tavas pārdomas par rakstu