Esmu atklājusi fantastiskus bioloģiskos kokosriekstu miltus. Tie ir īpaši smalka maluma un ļoti garšīgi. Tos pievienoju pankūkām, mērcēm un pat biezzupām. Tomēr pats gardākais, ko esmu iecinījusi no tiem uzmeistarot – keksiņus skaistumam. Kādēļ skaistumam? Tādēļ, ka tajos nav ne glutēna, ne piena produktu, ne rafinētā cukura.
Cilvēka gremošanas sistēma ļoti labi šķeļ kokosriekstu produktus, visus pārvēršot tīrā un garšīgā enerģijā nevis krociņā : ) Man tik ļoti patīk dalīties ar bezgrēka našķu receptēm!
Kas nepieciešams?
(aptuveni 6 keksiņiem)
-3 olas + 1 olu baltums
-2 ēdamk. olīveļļas
-150ml IsolaBio mandeļu piena
-½ tējk. Rapunzel Burbonas vaniļas
-100g Biona kokosriekstu cukura
-150g Cosmoveda kokosriekstu miltu
-75g Rapunzel kakao
-1 tējk. Biovegan cepamā pulvera
-Šķipsna Himalaju sāls
-2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas (formas ietaukošanai)
-3 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu sviesta (glazēšanai)
Kas jādara?
Sakul olas kopā ar pienu un olīveļļu. Atsevišķā bļodā liec visas sausās sastāvdaļas – vaniļu, kokosriekstu cukuru, kokosriekstu miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Sajauc un iemaisi sausās sastāvdaļas slapjās. Lej masu ietaukotā cepamajā formā. Cep keksiņus 180 grādos 35-40 minūtes. Keksiņu gatavību pārbaudi, iedurot tajos ar koka irbulīti. Ja irbulītis sauss – keksiņi gatavi. Glazēju tos ar istabas temperatūrā pakusušu un sakultu kokosriekstu sviestu.
Tavas pārdomas par rakstu