Garšīgākai, mundrākai un veselīgākai ikdienai bio pārtikas jaunumu atradumi. Vai esi jau nogaršojis kādu no tiem?
Bonsan vegāniska bio mērce Cēzara salātiem
Zinot, ka lielveikalos nopērkamajās mērcēs bieži vien ir nebeidzami garš sastāvdaļu saraksts, piemēram, dažādi biezinātāji, garšas pastiprinātāji un aromatizētāji, kā arī bēdīgi slavenie glukozes-fruktozes maisījumi. Ir iepriecinoši nogaršot mērces, kas gatavotas uz dabīgu sastāvdaļu pamata. Jauns atklājums ir šī Bonsan Cēzara mērce, kas nesatur piena produktus, kas ir pārsteigums, jo tās garša ir pārsteidzoši līdzīga tradicionālās Cēzara mērces garšai. Sastāvs pamatā ir veidots uz garšvielu un eļļas bāzes, kas ražotājam nenoliedzami ir izdevies veiksmīgs.
Rapunzel Flower Power akmens sāls ar ziedlapiņām
Pastāv dažādi sāls veidi, piemēram jūras sāls, akmens sāls, galda sāls. Par akmens sāli dēvē sāli, kas iegūts no sāls raktuvēm. Akmens sālim ir raksturīga mazliet maigāka garša un izbalansēts sāļums. Šajā gadījumā maigais sāļums ļoti labi izveido garšvielu kombinācijā ar baziliku, saulespuķu ziedlapiņām oregano, rudzu ziedlapiņām, kliņģerīšu ziedlapiņām, rožu ziedlapiņām, rozmarīnu un pelašķu ziediem. Garšaugu kombinācija veido Vidusjūrai raksturīgās garšas nianses un ir iederīga visdažādākajos sāļajos ēdienos, it īpaši dārzeņu ēdienos un salātos.
Allos bio krēmi maizītēm ar lēcām
Dažādi maizīšu krēmi manās mājās iecienīti jau sen, par cik tie ir laba ideja, kad nezini ko smērēt uz maizītes vai galetes. Tie arī ir laba ideja, kur pamērcēt sagrieztus dārzeņus, piemēram burkānus, gurķi, papriku. Jaunie Allos maizīšu krēmi ar lēcām garšo tikpat lieliski, kā citi viņu ražotie krēmi. Sastāvā ir varen daudz labu garšvielu un dārzeņu. Visi trīs jaunie krēmi ir ļoti garšīgi, Allos sarkano lēcu un čili krēms atgādina sarkanā karija pikantās garšas notis, Allos melno beluga lēcu krēms ar balzāmetiķi piešķir saldskābenu un riekstainu garšu, savukārt Allos dzelteno lēcu un karija krēms garšo patīkami saldeni un krēmīgi.
Vivani bio pilnpiena šokolāde ar kokosriekstu krēma pildījumu
Lielisks krēmīgas un mutē kūstošas šokolādes baudījums. Šī šokolāde man mazliet atgādina bērnībā iemīļoto Kinder šokolādi, tikai kokosriekstu versijā. Jauki arī, ka šokolāde ir saldināta ar nerafinētu niedru cukuru, kas piešķir izbalansētu garšu un patīkamu saldumu. Lai arī šokolāde ir fantastiski garšīga, nerafinētais cukurs manām garšas kārpiņām palīdz apstāties pēc 1-2 gabaliņiem un šokolādi baudīt lēnām.
Rapunzel bio Samba lazdu riekstu krēms
Bio nutella! Sastāvā 45% lazdu rieksti, saldināts ar nerafinētu niedru cukuru. Lieki piebilst, ka šis krēms ir ikviena šokolādes krēmu mīļotāja sapnis. Protams, papildus vērtību tam piešķir augstas kvalitātes izejvielas un tas, ka sastāvā nav hidrogenētās eļļas.
Biona šķīstošs bio graudaugu dzēriens – kafijas alternatīva
Tā kā mazliet atradināties no kafijas, man vēl nekad nav nācis par ļaunu, meklēju tai alternatīvas! Kas ir vispārzināms fakts – lai atteiktos no kādas ”atkarības”, tai ir efektīvi vietā piedāvāt kādu alternatīvu nodarbi. Lai rīta kafijas baudīšanas brīžos man šobrīd nebūtu robs, ļoti labi to aizpilda graudaugu dzēriens! Sastāvā rudzi, miežu iesals, cigoriņi un vīģes. Labi saskan kopā ar (augu) pienu un dzēriens izdodas maigāks nekā ar tradicionālo cigoriņu dzērienu.
Tavas pārdomas par rakstu