« Dr. Hauschka atradumi: toniki matiem un galvas ādai || Sauļojies droši un dabīgi: mans dabīgo saules aizsarglīdzekļu TOP »
Nāk ciemiņi, nav daudz laika, bet tomēr gribas viņus cienāt ar kaut ko pašgatavotu? Man ir super risinājums. Bauck Hof bioloģiskie maisījumi vienmēr nāk talkā, kad negribu ilgu laiku pavadīt virtuvē, bet vēlos pagatavot kaut ko garšīgu un pietiekoši iespaidīgu. Vēl labāk, ka visus Bauck Hof maisījumus var pagatavot gan veģetārā, gan vegāniskā versijā – atliek vien izvēlēties.
Šoreiz izmēģināju Bauck Hof siera kūkas maisījumu. Iepakojumā nāk divas paciņas – viens maisījums kūkas pamatnei un otrs – kūkas krēmam. Var arī variēt ar kūkas piedevām, piemēram krēmam pievienojot citronu, augļus vai ogas! Šoreiz es nosvinēju ogu sezonas sākumu un pagatavoju kūku ar ogām veģetārā versijā.
Kas nepieciešams?
- Bauck Hof ātrās bezglutēna siera kūkas maisījums
- 750 g Ricotta siera (vai cita svaigā siera)
- 125 g sviesta vai kokosriekstu eļļas
- Dažādas ogas – svaigais vai saldētas (no saldētām pagatavoju ogu mērci)
- 3-4 ēdamk. Biona kokosriekstu cukurs
Kas jādara?
- Uzkarsē krāsni līdz 200C.
- Sajauc pamatnes maisījumu – Izkausē sviestu vai kokosriekstu eļļu un sajauc ar iepakojumā esošo pamatnes maisījumu. Ar rokām ieliek cepamās formas pamatnē (izmantoju 26 cm apaļo formu, bet noteikti var arī mazāku).
- Sajauc pildījumu – Ricottas sieru samaisa ar otru iepakojumā esošo pulverveida maisījumu. Saldumam var pievienot vēl mazliet kokosriekstu cukura vai cita saldinātāja. Lej masu pāri pamatnei.
- Liek kūku krāsnī uz 50-60 minūtēm.
- Atdzesē un pārlej ar pašgatavotu ogu mērci. Ogu mērci pagatavoju, sablendējot ogas ar kokosriekstu cukuru. Gatavs!
Tavas pārdomas par rakstu