Viennozīmīgs vasaras favorīts – kraukšķīgi un mutē kūstoši augļu-riekstu batoniņi. Tie nesatur glutēnu un piena produktus. Atslēga šiem batoniņiem ir brūno rīsu sīrups, kas palīdz veidot nepieciešamo konsistenci un piešķir patīkami un medainu garšu. Pavisam ideāli, ja šai receptei izmantosi aktivizētus riekstus, lai tie būtu vieglāki gremošanas sistēmai!
Kas nepieciešams?
2 tases Bauck Hof kraukšķīgās rīsu pārslas
½ tases mīļāko žāvēto augļu, piemēram Rapunzel īstās aprikozes vai banāni, smalki sakapāti
1 tase Rapunzel grauzdetu sēklu maisījums
¼ tases Rapunzel mandeļu, smalki sakapātu
Šķipsna Himalaju rozā sāls
1 tase riekstu sviesta (piemēram Rapunzel zemesriekstu vai mandeļu sviesta, es sajaucu abus kopā)
1 tase Biona brūno rīsu sīrupa
Kas jādara?
- Sagatavo piemērotu trauku ar lēzenu pamatni, ieklāj tajā cepamo papīru un ietauko ar kokosriekstu eļļu.
- Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas (pataupa mazliet mandeļu dekorēšanai).
- Mazā katliņā sajauc riekstu sviestu un rīsu sīrupu, lēnām karsē, kamēr masa kļūst silta un to var sajaukt. Šo riekstu-sīrupa masu pārlej sausajām sastāvdaļām un ar rokām vai koka karoti kārtīgi samaisa.
- Liek iegūto karamelīgo sēklu masu sagatavotajā traukā un ar rokām izlīdzina. Liek ledusskapī, kamēr sagatavo glazūru.
- Izkausē šokolādi un pārlej sēklu pamatnei. Pa virsu uzbirdina mazliet sakapāto mandeļu. Liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm un tad griež gabalos!
Uzglabā ledusskapī! Katru gabaliņu var atsevišķi ietīt cepamajā papīrā, lai būtu ērti arī paņemt līdzi!
Tavas pārdomas par rakstu