« Viegli pagatavojami vegāniskie cepumi ar 5 minūšu kazeņu ievārījumu || Kafijas-riekstu karameles batoniņi bez cukura + KONKURSS »
Vai ticēsiet, ja teikšu, ka garšo pēc frī kartupeļiem? Mīksts vidiņš un kraukšķīga garoziņa. Un viss veselīgs (ja saskaņosi ar veselīgu mērci)! Kurš gan būtu domājis, ka arī avokado var piedzīvot šādu piedzīvojumu.
Kas nepieciešams? (dubulto vai trīskāršo recepti pēc savas izvēles)
- 1 liels avokado (gatavs, bet ne pārāk mīksts)
- 1/3 tases Rapunzel mandeļu miltu vai Biona kokosriekstu miltu
- 1 ēdamk. VegEgg maisījums olu aizvietošanai (tas padarīs garoziņu kraukšķīgāku, bet var iztikt arī bez)
- Garšvielas – Sonnentor kūpināta paprika, šķipsna Himalaju sāls
- Izkausēta kokosriekstu eļļa vai avokado eļļa (jo šīm eļļām piemīt augsta karstumizturība)
- Mērce pasniegšanai (idejas: mājās gatavota vai veikalā pirkta majonēze, jogurts sajaukts ar zaļumiem, krējums, tomātu mērce, mārrutku-jogurta mērce)
Kas jādara?
- Uzliek krāsni karsēties līdz 220C.
- Pagatavo vienā traukā panējumu – sajaucot miltus kopā ar VegEgg un garšvielām. Otrā traukā ielej 3-4 ēdamk. eļļas (eļļas daudzums atkarīgs no tā, cik bagātīgi avokado tajā iemērksi).
- Pārgriež avokado uz pusēm, izņem kauliņu un ar nazi sagriež strēmelītēs. Izmantojot karoti – izgrebj strēmelītes no avokado.
- Katru strēmelīti vispirms iemērc no visām pusēm eļļā un tad miltu maisījumā. Kārto uz cepamās plātnes, uz kuras izklāts cepamais papīrs.
- Liek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm (mandeļu miltiem ir tendence mazliet ātrāk piedegt).
- Izņem no krāsns un ēd vēl siltus ar iecienītāko mērci!
Tavas pārdomas par rakstu