Bezglutēna kulinārija man ir aktuāla jau pāris gadus, jo tā vienkārši jūtos labāk! Neuzskatu, ka šī izvēle mani ierobežo, bet drīzāk rosina izmēģināt dažnedažādas receptes un gatavot vairāk pašai. Kā viens no manā virtuvē obligāti esošiem produktiem, ir Bauck Hof universālai bio bezglutēna miltu maisījums. No tā var pagatavot picas, kūkas, mērces, kā arī pankūkas! Šoreiz blogā pufīgu pankūku recepte, kuras lieliski garšo ar sīrupu un augļiem.
Nepieciešams:
500ml Alce Nero mandeļu piena
3 olas
šķipsna sāls un cukura (vai cita saldinātāja)
Cosmoveda kokosriekstu eļļas cepšanai + 2 ēdamk. pievienošanai mīklai
Pasniegšanai: ogas, augļi, sīrupi pēc izvēles (es izvēlos Urtekram kokosriekstu sīrupu)
Pagatavošana:
-
Bļodā ieber miltus, cukuru, sāli. Samaisa.
-
Pakāpeniski sāk pievienot pienu un olas (vispirms 1 olu un mazliet piena). Samaisa līdz biezas mīklas konsistencei un tad pievieno atlikušās olas un pienu. Vislabāk, ja izmantosi putojamo slotiņu, lai sajauktu mīklu un neizveidotos kunkuļi.
-
Mīklā beigās iemaisa izkausētu kokosriekstu eļļu 2 ēdamk.
-
Ļauj mīklai atpūsties 10 minūtes. Apmaisa un cep sakarsētā kokosriekstu eļļa pankūciņas līdz tās kļūst zeltainas.
-
Pasniedz ar augļiem, ogām un sīrupu!
P.S. Ar kodu ”ilvajasmine20” gandrīz visam livin.lv e-veikalā -20% atlaide. Atlaides nesummējas.
Raksta autore: Ilva Jasmīne Bekmane, @ilva.jasmine
Nekad neko vēl neesmu taisījusi no bezglutēna miltiem. Biju pārliecināta, ka viss jūk laikā “pa vīlēm”, jo glutēns taču ir tas, kas visu satur kopē, bet, ja tā nav, tad nepieciešams vēl kāds mistiskais ingredients, kas to pasākumu tur kopā 😀 Jeb tas ir atkarīgs no miltiem. Cik saprotu, šie nav parastie bezglutēna milti, bet kaut kāds īpašais maisījums?
Šis ir īpašs maisījums, kur ir apvienoti rīsu milti, kukurūzas ciete u.c. sastāvdaļas, kas veido lipīgumu 🙂 Bet esmu pagatavojusi bezglutēna pankūkas arī tikai no rīsu miltiem un griķu miltiem un viss ir turējies kopā lieliski!