Iedevu šo picu pagaršot pārliecinātam tradicionālās picas piekritējam. Ziniet, šī bezgrēka pica viņam garšoja un pat ļoti! Un zinu, ka garšos arī tev!
Kas nepieciešams?
Pamatnei
-1 puķkāposts, sadalīts pavisam mazās rozetītēs
-1 lauku ola (olu var aizvietot ar sojas miltiem)
-50g rīvēta cietā siera (var iztikt arī bez siera)
-šķipsniņa Sonnentor kurkumas, itāļu garšvielu maisījuma un Himalaju sāls
-1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas
Toppingam
-1 liels tomāts
-Mozzarellas siers
-Svaigs baziliks
Pagatavošana
1.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220C.
2.Novāra puķkāpostu aptuveni 5-7 minūtes. Nolej ūdeni un atdzesē. Kad puķkāposts atdzisis, sastampā to ar dakšiņu un liek marlē vai virtuves dvielī un izspiež lieko ūdeni. Liekā ūdens izspiešana padarīs puķkāposta konsistenci miltiem līdzīgu.
3.Liek sauso puķkāposta masu bļodā, kur pievieno olu (vai sojas miltus), sarīvētu sieru un garšvielas. Visu kārtīgi sajauc viendabīgā masā
4.Pannā ieklāj cepamo papīru un ietauko ar kokosriekstu eļļu.
5.Iegūto masu liek pannā un ar rokām veido picas pamatnei līdzīgu formu un biezumu. Ja izveidosi plānāku pamatni – tā būs kraukšķīgāka, ja biezāku – tā būs sulīgāka un mīkstāka. Cep apmēram 30 minūtes.
6.Kad pamatne sāk kļūt zeltaina, to izņem no cepeškrāsns, dekorē ar tomātiem, sieru un ar ko vien sirds vēlas (piemēram, šampinjoniem, sīpoliem, olīvām, papriku). Cep vēl 10 minūtes, vai arī – līdz siers izkusis.
7.Griež šķēlēs un bauda bezgrēka picu!
Tavas pārdomas par rakstu