Ieskats Biotekāra dienas ēdienkartē. Šādi ēdam ziemas periodā, kad svaigie zaļumi, ogas un augļi vēl nav pieejami. Visi ēdieni ir ļoti ātri un elementāri pagatavojami.
Brokastīs visbiežāk ēdam putras – piemēram auzu, prosas, kvinojas vai griķu. Pusdienām savārām milzīgu katlu kičari, kas ir organismu attīrošs un remdējošs Ajūrvēdas ēdiens. Lielais katls parasti pietiek vairākām pusdienām. Vakariņās visbiežāk gatavojam kādus no vegānajiem burgeriem, izmantojot jau gatavos BauckHof vai Bohlsener maisījumus.
— Brokastis —
Auzu pārslu putra ar kokosmannu un čia
Kas nepieciešams?
1/3 glāze Rapunzel auzu pārslas
1 glāze IsolaBio mandeļu piena
1/2 ēdamk. Zaļās paciņas Čia sēklas
1/2 ēdamk. Nutiva kokosriekstu mannas
Papildinu kopā ar banānu un ogām, kas vēl palikušas saldētavā
Kas jādara?
Katliņā ber auzu pārslas un pārlej ar augu pienu. Vāra aptuveni 3-4 minūtes. Noņem no uguns, pievieno čia sēklas, kokosriekstu mannu un apmaisa. Uzliek vāciņu un atstāj uz 5-7 min. Auzu pārslas pasniedz ar sagrieztu banānu, ogām un jebko citu pēc sirds patikas – piemēram sadrupinātiem riekstiem un žāvētiem augļiem.
— Pusdienas —
Klasiskais kičari
Kas nepieciešams?
1/2 glāze Rapunzel sārto lēcu
1 glāze Rapunzel Himalaju basmati rīsu
Garšvielas – 2 tējk. Sonnentor kumina (indiešu ķimeņu), 1 tējk. Sonnentor kurkumas, šķipsna Cosmoveda asafetīdas, šķipsna Sonnentor malts koriandrs, 2 ēdk. svaiga rīvēta ingvera, šķipsna Himalaju sāls
2 saujas dažādu dārzeņu, sagrieztu kubiņos vai sarīvētu (puķkāposti, burkāni, selerijas sakne un kāti, kāļi, paprika u.c.)
4 glāzes ūdens
Cosmoveda Gī sviests cepšanai (šī ir ļoti svarīga kičari sastāvdaļa)
Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, ja pieejami
Kas jādara?
Rīsus sajauc ar lēcām un noskalo aukstā ūdenī. Dziļā pannā vai katliņā bagātīgi izkausē Gī sviestu un apcep tajā visas garšvielas līdz tās sāk smaržot. Pannā pievieno rīsus un lēcas. Apmaisa un mazliet apcep. Turpat pievieno dārzeņus un apmaisa. Aplej visu ar ūdeni. Ik pa laikam apmaisot, vāra līdz rīsi, lēcas un dārzeņi ir mīksti. Pēc nepieciešamības pielej vēl ūdeni.
— Vakariņas —-
Kraukšķīgas Falafel bumbiņas ar svaigiem salātiem
Kas nepieciešams?
– Falafeliem –
100g Bohlsener Muehle Falafel maisījuma
1 glāze ūdens
Rapunzel kokosriekstu eļļa cepšanai
– Salātiem –
2 saujas salātlapu (piemēram spinātu un rukolas)
2 ēdamk. sadrupināta Fetas siera
sauja ķiršu tomātiņu
Kas jādara?
Sauso falafel maisījumu aplej ar glāzi silta ūdens, apsedz un ļauj uzbriest 10-15 min. Veido plācenīšus vai bumbiņas un apcep sakarsētā kokosriekstu eļļā. Gatavos falafel pasniedz kopā ar salātlapām, fetas sieru, ķiršu tomātiņiem un vegāno majonēzi.
—- Snacki un dzērieni —-
De Rit dārzeņu čipsi, Rapunzel kokosriekstu batoniņš (garšo pēc Bounty) un dažādi augļi un dārzeņi. Vairāk idejas lasi: veselīgas alternatīvas ierastajiem našķiem.
Bioloģiskā kafija, superaromātiskas tējas un atspirdzinošie bioloģiskie dzērieni.
Nesenie komentāri