Elementāri pagatavojami vegāniskie burgeri! Kā gaļas alernatīvu burgeros izmantoju džekfrūtu, jeb Indijas maizes augli, kas pēc savas tekstūras līdzinās gaļai. Plašāk pazīstami ir dažādi sojas, pupiņu un falafel burgeri, kas arī garšo lieliski. Tomēr, ja vēlies pamēģināt ko jaunu un dažādot savu garšu pasauli, tad šī recepte ir Tev!
Burgerus papildināju ar coleslaw jeb kāpostu salātiem, kurus pirku jau gatavus, bet tos ir elementāri pagatavot arī pašam (nepieciešams vien laiks). Ja salāti būs jau gatavi, burgera pagatavošana aizņems vidēji 10 minūtes.
Blogā recepšu iedvesmai lasi arī – Tako ar džekfrūtu un marinētiem sīpoliem.
Kas nepieciešams? (4 burgeriem)
- 1 sīpols, sakapāts
- YAKSO bezsmaržas kokosriekstu eļļa, cepšanai
- Bonsan vegānisks bio džekfrūts Taizemes gaumē
- 3 ēdamk. Arche Shoyu sojas mērce
- 4 burgeru maizītes
- Coleslaw salāti (es pirku jau gatavus)
- Tomāts, sagriezts ripiņās
- Biona vegāniskā majonēze
Kas jādara?
- Pannā uzkarsē kokosriekstu eļļu un apcep sīpolu zeltaini brūnu. Turpat pannā pievieno džekfrūtu un turpina cept 5-7 minūtes. Vienlaikus ar cepamo lāpstiņu džekfrūtu sadala sīkāk. Cepšanas laikā bagātīgi pievieno sojas mērci.
- Uz burgeru maizītes liek gatavo džekfrūtu, coleslaw salātus, tomāta šķēles un vegānisko majonēzi. Labu apetīti!
Tavas pārdomas par rakstu