Pirms 2 nedēļām manās rokās un manā virtuvē nonāca Nutribullet blenderis!! Par kuru esmu sajūsmā. Tas ir atsevišķs stāsts, par kuru saņemu daudz jautājumu un priecāšos kādu dienu pastāstīt un uzrakstīt sīkāk.
Un tātad, īsumā – ja ne katru dienu, tad katru pārdienu taisu smūtijus un eksperimentēju ar tiem – atklājot jaunas un ne-garlaicīgas receptes. Tā nu vienu dienu nonācu pie fenomenālas ”kārtainā” smūtija deserta receptes, ar kuru vēlējos padalīties ar jums.
Sastāvā arī Raab bērzu cukurs, jeb ksilīts, kas desertu padara par tiešām saldu desertu veselīgākā veidā. Lai smūtijs būtu sātīgs un cukura līmenis izbalansēts, viens no knifiņiem man ir tāds, ka smūtijos noteikti pievienoju arī pāris riekstus un kādu proteīna avotu. Blogā noteikti drīzumā padalīšos arī ar bez-banāna smūtiju idejām. Ko sakiet?
Kas nepieciešams?
Čia pudiņam
- 1 tase (250ml) augu piena, man patīk Isola Bio rīsu-mandeļu piens
- 3,5 ēdamk. Zaļā Paciņa čia sēklas
Smūtija daļai
- 1 saldēts banāns
- 1 tase saldētu ogu, piemēram upeņu vai aveņu
- 3-4 ēdamk. augu piena (var arī vairāk šķidruma, ja blenderis ”neņem” saldētos augļus)
- 1 tējk. Raab bērzu cukura jeb ksilīta
- Pāris mandeles
- Pāris svaigas piparmētras lapiņas
Toppingam
- Svaigas ogas
- Musli
Kas jādara?
- Parasti čia pudiņa kārtu pagatavoju iepriekšējā vakarā. Glāzē sajaucot mandeļu pienu un čia sēklas – ielieku to ledusskapī un no rīta pudiņš gatavs!
- Smūtija daļa arī ir pagatavojama pavisam vienkārši – visu sablendē! Atkarībā no blendera jaudas var rasties nepieciešamība pievienot vēl šķidrumu.
- Glāzē pamīšus kārto čia pudiņu un smūtiju, pa virsu uzbirdina iecienītākās ogas un kraukšķīgumam – musli.
Tavas pārdomas par rakstu