Detox: kičari recepte un nedēļas iepirkumu saraksts

Nu jau kā trešo dienu rit mana attīrīšanās ar kičari. Par to, kādēļ to veicu un arī par šīs attīrīšanās būtību lasi šeit. Kičarī iederas ne vien detox ēdienkartē, bet arī ikdienā, jo ir ļoti sildošs, sātīgs un satur visas nepieciešamās uzturvielas ķermenim. Tas arī lielisks, ja ir kāda gremošanas problēmas, jo ir viegli sagremojams. Turklāt tas ir fantastiski garšīgs, jo satur iespaidīgu garšu buķeti!

Ja kādreiz esi sadomājis izmēģināt šo attīrīšanos, piedāvāju sarakstu ar produktiem, kuri nepieciešami šai nedēļai. Nodrošinot arī brokastis un vakariņu zupu! Zem saraksta atradīsi kičarī recepti.

   Mans iepirkumu saraksts nedēļai

Attīrīšanās ēdienreižu plānu skaties šajā rakstā. Pamatā brokastīs ēdu basmati rīsus ar gī sviestu un sēkliņām. Pusdienās ēdu kičari un vakariņās ēdu vai nu kičari vai dārzeņu zupu! Turklāt garais garšvielu saraksts noteikti jums kalpos neskaitāmus mēnešu. Lai uzzinātu vairāk par garšvielām, blogā ir raksts ”Viss kas tev jāzina par garšvielām”!

Kā pagatavot kičari?

Kičari ir Ajūrvēdas virtuves populārākais ēdiens. Tā pamatā ir basmati rīsi, mung dal šķeltās pupiņas, gī sviests un garšvielas. Pēc izvēles var tikt pievienoti arī dārzeņi. Tiek uzskatīts, ka kičari balansē došas jeb ķermeņa konstitūcijas, palīdzot organismam nonākt līdzsvarā. Ja jums nav labas attiecības ar kādu no receptē minētajām garšvielām – tās var droši izslēgt. Ēdienam ir jāgaršo labi un patīkami! Gatavojot pēc šīs receptes nav jūtama nevienas garšvielas pārsvars un garšas ir izbalansētas un maigas.

Kičari ir lielisks ēdiens, ko pagatavot, kad jūties apslimis vai arī pēc lieliem svētkiem un izēšanām (ēdīsim to arī pēc Ziemassvētkiem). Atkarībā no tavas došas, var tikt variētas garšvielas. Receptē piedāvāto garšvielu kombināciju esmu pielāgojusi savai došai, kurā dominē Vata (aukstums un vējš). Ar šīm garšvielām sevi sasildu un nomierinu.

Receptē norādītie daudzumi pietiks aptuveni 4 porcijām.

Kas nepieciešams?

Garšvielas

Kas jādara?

  1. Vismaz pāris stundas izmērcē rīsus un mung dal un noskalo 3-4 reizes tīrā ūdenī. Nokāš sausus.
  2. Pannā izkausē gī sviestu un apcep garšvielas – vispirms uz pannas liek ingveru un rupjās garšvielas, pēc tam smalkās pulverveida garšvielas. Cep 1-2 minūtes, līdz tās uzsmaržo.
  3. Pievieno uzreiz turpat rīsus un mung dal. Apcep 1-2 minūtes un lej 6 tases tīra, filtrēta ūdens. Apmaisa un gaida pirmo burbuli. Uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes.
  4. Pievieno smalki sagrieztus dārzeņus pēc izvēles. Pielej vēl 2 tases ūdens. Apmaisa, uzliek vāku un turpina sautēt 15-20 minūtes.
  5. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem. Pie pasniegšanas var pievienot vēl papildus gī sviestu! Ja ķermenī nav Pittas, tad var kičarī var apslacīt arī ar citrona sulu.

Pēc attīrīšanās beigām dalīšos arī blogā ar saviem rezultātiem!



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

1 Komentārs

  1. Mana kičari detox dienasgrāmata un rezultāti - BioBlogs.lv

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *