Superātri pagatavojami salāti ar Edamame jeb sojas pupiņām un saldo čili-zemesriekstu mērci.
Edamame ir jaunas sojas pupiņas, kas nāk no pākstīm un tiek novāktas ātrāk nekā plašāk pazīstamās sojas pupiņas, kuras ir nopērkamas sausā veidolā un no kurām pagatavo sojas pienu, tofu.
Edamame pupiņas satur vairāk salduma un ir garšas bagātākas. To dabīgā garša nemaz neprasa pupiņām pievienot garšvielas un tās garšo labi vien novārītas sālsūdenī. Edamame pupiņas arī ir labs olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, saturot maz ogļhidrātu. 100 grami Edamame pupiņu satur 361 mg omega-3 taukskābes un 1794 mg omega-6 taukskābes.
Kas nepieciešams?
-
100 g svaigu spinātu
-
sauja ķiršu tomātu
-
1 avokado
-
pēc izvēles – kvinoja, gurķis, paprika, tofu, rīvēts burkāns
mērcei
-
1 ēdamk. Biona saldā čili mērce
-
1 ēdamk. Biona zemesriekstu sviesta
-
šķipsna sāls un Sonnentor Holly Veggie garšvielu maisījuma
-
2 ēdamk. labas olīveļļas
Kas jādara?
-
Bļodā liek spinātus, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus, avokado, Edamame pupiņas un papildus piedevas pēc izvēles.
-
Pagatavo mērci – sajaucot visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas – saldo čili mērci, zemesriekstu sviestu, garšvielas un olīveļļu.
-
Mērci iesaku pārliet pāri salātiem īsi pirms pasniegšanas.
Tavas pārdomas par rakstu