Svētku laiks tuvojas. Pievieno sirsnību un labu enerģiju pašgatavotās un gardās dāvanās. Lūk, mūsu idejas.
Granola
Kas nepieciešams?
-100g Rapunzel auzu pārslu
-3 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas, izkausētas
-4 ēdamk. medus, agaves vai kļavu sīrupa
-Šķipsna Sonnentor kanēļa
-Papildinājumi pēc izvēles: linsēklas, rieksti un sēklas, žāvēti augļi – piemēram rozīnes, smalki sagrieztas aprikozes un dateles.
Kas jādara?
1.Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Pannā ieklāj cepampapīru.
2.Liec auzu pārslas uz cepampapīra un vienmērīgi izlīdzini.
3.Uz auzu pārslām lej izkausēto kokosriekstu eļļu un saldinātāju – agavi un kļavu sīrupu.
4.Izmantojot rokas, apmaisi auzu pārslas.
5.Ja vēlies apgrauzdēt riekstus, tad ber tos pa virsu auzu pārslām un vēlreiz apmaisi.
6.Liec cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm līdz zeltainam brūnumam.
7.Pa to laiku sagriez žāvētos augļus, kurus vēlēsies pievienot granola.
8.Kad auzu pārslas ir atdzisušas. Kārto tās skaistā burciņā, pamīšus pievienojot žāvētus augļus.
Kafijas liķieris
Kas nepieciešams?
-250ml gaišā ruma
-100ml izvārītas augstvērtīgas un stipras kafijas, piemēram Clipper
-2 gab. Rapunzel Burbonas vaniļas pākstis
-100ml ūdens
-150g Rapunzel Rapadura nerafinētā cukura
Kas jādara?
1.Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un pavāra vēl 3 minūtes.
2.Noņem no uguns un atdzesē.
3.Lej atdzisušo šķidrumu un pārējās sastāvdaļas pudelē vai traukā, kuru varēs aiztaisīt tā, lai nepiekļūtu gaiss.
4.Pudeli novieto vēsā un tumšā vietā uz 4 nedēļām, ik pēc pāris dienām sakratot.
5.Ja vēlies intensīvāku garšu – atstāj vēl uz 2 nedēļām.
Trifeles
Kas nepieciešams?
-300g Vivani 75% šokolāde
-3 ēdamk. kokosriekstu eļļas
-240ml Isola Bio kokosriekstu krēma
½ tējk. Rapunzel Burbonas vaniļas
1 sauja Cosmoveda kokosriekstu miltu
1 sauja riekstu, pēc izvēles, piemēram – indijas rieksti, mandeles, lazdu rieksti
2 ēdamk. Rapunzel kakao pulvera
Kas jādara?
1.Šokolādi sasmalcina mazākos gabaliņos. Liek bļodā un pievieno kokosriekstu eļļu. Uzsilda kokosriekstu krēmu, pievieno to bļodā pie šokolādes un pavisam-pavisam lēnām visu samaisa.
2.Iemaisa masā Burbonas vaniļu. Apsedz trauku un liek ledusskapī uz apmēram 4 stundām.
3.Kokosriekstu miltus 1-2 minūtes apgrauzdē uz sakarsētas pannas līdz tie kļūst zeltaini. Uzber uz šķīvja.
4.Uz sakarsētas pannas apgrauzdē riekstus 1-2 minūtes un atdzesē. Sasmalcina tos un izber uz otra šķīvja.
5.Uz trešā šķīvja izber kakao pulveri.
6.Izmantojot karoti un rokas, no atdzesētas šokolādes masas veido mazas bumbiņas un pēc savas gaumes apviļā kokosriekstu miltos, riekstos un kakao pulverī.
7.Izklāj gatavās trifeles uz paplātes un liek uz 10-15 minūtēm ledusskapī sastingt.
8.Dāvanai – trifeles liec skaistā kastītē, kur ieklāta salvetīte vai burciņā
Glazētas citrusaugļu miziņas
Kas nepieciešams?
-2 greipfrūti
-3 apelsīni
-4 citroni
-150g Rapunzel Rapadura nerafinēta cukura
Kas jādara?
1.Nogriež citrusaugļiem abus galus. Līdz ar augļa mīkstumu ar asu nazi atdala miziņu. Miziņu sagriež aptuveni 0,5cm platās šķēlītēs.
2.Katliņā liek miziņu šķēlītes, aplej tās ar ūdeni un vāra aptuveni 10 minūtes.
3.Nokāš ūdeni un miziņas vienmērīgi izklāj uz šķīvja un atdzesē aptuveni 15 minūtes.
4.Uzvāra 150ml ūdens un 150g cukura, līdz veidojas viendabīgs sīrups. Pievieno miziņas un vāra vēl 8-10 minūtes, līdz tās ir apglazējušās.
5.Miziņas kārto uz lēzena trauka un ļauj atdzesēties aptuveni 1 stundu. Pēc vēlēšanās apviļā cukurā. Tās var iemērkt arī kausētā šokolādē.
Iedvesmas avoti
Jamie Oliver
Martha Stewart
Tavas pārdomas par rakstu