« Mani favorīti: Luksus klases dabīgā kosmētika – Antipodes || Šokolādes trifeles ar melnajām pupiņām »
Katra paša izvēlē piekrist vai nepiekrist tam, ka ziedkāpostiem ir spārniņi. Šo nosaukumu aizguvu no ne-veģetārajiem spārniņiem, kas ir tipisks comfort food (komforta ēdiens). Izlēmu izmēģināt pagatavot uz šīs receptes bāzes puķkāpostu – vispirms apcepot kraukšķīgā miltu garoziņā un tad glazējot tomātu mērcē.
Izdevās fantastiska un arī vegāniska uzkoda! Miltu panējumam izmantoju bezglutēna rīsu miltus un dažnedažādas sildošas garšvielas. Vari variēt ar garšām pēc savas gaumes – vai vēlies pikantāku vai maigāku. Kā arī pagatavoju pati savu saldi-skābeno tomātu mērci, lai pēc tam glazētu ‘’spārniņus’’. Ja mājās ir aizķērusies jau gatavā saldskābā mērce, tad tā arī būs tieši laikā!
Kas nepieciešams?
- ½ paliela puķkāposta, sadalīta smalkās rozetītēs
Panējumam
- ¾ tases (~100 g) Bauck Hof rīsu miltu (var arī izmantot parastos miltus)
- 1-2 tējk. Sonnentor karija pulvera vai pašgatavota garšvielu maisījuma (es izmantoju 1 tējk. Sonnentor kurkumas, šķipsnu maltus Sonnentor piparus un Himalaju sāls, 1/3 tējk. Sonnentor kumina un 1/3 tējk. Sonnentor paprikas pulvera)
- ½ tējk. Rapunzel beramā buljona
- ½ tases Isola Bio rīsu piena
- 5-7 ēdamk. ūdens
Tomātu mērcei
- Var izmantot tikai 100 g Biona saldo čili mērci
Vai pagatavot pats savu mērci
- 1/3 tases (~80 g) Rapunzel kečupa
- 2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas (vai arī YAKSO kokosriekstu eļļas, kas ir bez aromāta)
- 1-2 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrups, grad A
- Šķipsna Himalaju sāls
- 3-4 ēdamk. ūdens
Kas jādara?
- Vispirms sagatavo puķkāpostu, nosusina no ūdens. Uzliek sildīties cepeškrāsni 220-230C.
- Pagatavo panējumam miltu mērci. Sajauc sausās sastāvdaļas – rīsu miltus un visas garšvielas. Pakāpeniski maisot, pievieno rīsu pienu un beigās ūdeni. Ja maisījums sanāk par biezu – pievieno vēl ūdeni, ja par šķidru – vēl miltus.
- Mērc puķkāpostu gabaliņus panējumā un kārto uz ietaukotas cepamās plātnes. Liek cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
- Pa to laiku pagatavo tomātu mērci. Tomātu pastai pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, sāli un pakāpeniski ūdeni – veidojot vidēji šķidru mērci.
- Kad puķkāposti ir apcepušies panējumā, pārlej tos un samaisa ar tomātu mērci. Un liek cepeškrāsnī uz vēl 20-25 minūtēm.
- Atdzesē un pasniedz ar kādu iemīļotāko mērcīti! Piemēram vegānisko majonēzi vai guacamole mērci! ”Spārniņus” var turēt arī ledusskapī un ēst tos aukstus.
Paldies par recepti! Sanāca ļoti garšīgi un sātīgi!:)
Paldies, Ieva, par atsauksmi! Prieks, ka garšoja 🙂