Grilētu baklažānu mērce – alternatīva humusam

Šī veselīgā mērce ir diētiskāka alternatīva humusam. Tuvajos austrumos tā tiek saukta arī par Baba Ganoush un baudīta ar grilētu pitas maizi. Tā ļoti labi garšo arī kopā ar ceptiem dārzeņiem un sāļajiem plācenīšiem. Turklāt šī mērce satur vairākas saujas vitamīnu!


Kas nepieciešams?

– 1 baklažāns
– Līdz 1 daiviņai ķiploka
– Sula no 1/2 citrona
– Pētersīļi (es pieliku pus bunti)
– 3-4 ēdamk. Rapunzel extra virgin olīveļļas
– Šķipsna Sonnentor kūpināta sāls
– Šķipsna Sonnentor kūpinātas paprikas pulvera

Kas jādara?

1. Krāsni sakarsē līdz 225 grādiem un liek tajā uz pusēm pārgrieztu baklažānu (nepievienojot eļļu) uz aptuveni 40 minūtēm. Kad baklažāns apcepies, izņem to no krāsns un atdzesē.
2. Ar rokām noloba baklažāna mizu un liek mīkstumu blenderī. Blenderī pievieno arī visas pārējās sastāvdaļas un labi sablendē!



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *