Ātra ideja vakariņām vai pusdienām, kas ir baudījums ne vien vēderam, bet arī acīm! Izmantoju persiku un zaļumu sezonu, lai pagatavotu šos vieglos, bet tomēr arī sātīgos salātus! Halloumi ir īpašs siers, kas ir ideāli paredzēts cepšanai, jo tam ir augsts kušanas punkts, kas nozīmē to, ka tas neizkusīs uz pannas. Halloumi siera sastāvā ir aitas, kazas un govs piens, kā arī siera ferments un sāls. Tā kā tas satur daudz olbaltumvielu (22g uz 100g) tas salātus padara sātīgus un kā labu pamatmaltīti. Sieru papildināju ar grilētiem persikiem, rukolu, gurķi, ogām un apslacīju ar citrona sulu, kļavu sīrupu un augstas kvalitātes olīveļļu.
Gribēju arī pieminēt, ka Biotēkas plauktos uzgāju jaunas garšvielas no zīmola – Livin. Tās, starpcitu, ir gandrīz divreiz lētākas, nekā citas bioloģiskās garšvielas. Kā arī Biotēkas plaukti ir pilni ar jaunām augstas kvalitātes eļļām. Šajā receptē izmantoju Centonze bio extra virgin olīveļļu. Šai eļļai piemīt bieza konsistence, kā arī maigs aromāts un labi sabalansēta garša, ko papildina augļu nianses. Izspiesta no olīvām, kas audzētas Sicīlijas vulkāniskajā augsnē.
Sastāvdaļas:
- 200 g Halloumi siers cepšanai
- 2 plakanie persiki
- 1/2 garā gurķa
- pāris saujas rukolas
- sauja melleņu
- 3 ēdamk. grauzdētu riekstu (ciedru riekstu, pekanriekstu, mandeles vai citu riekstu)
- 1-2 ēdamk. bio kļavu sīrupa
- Sula no 1/2 citrona
- 1-2 ēdamk. Centonze bio extra virgin olīveļļas
- šķipsna sāls un piparu
Pagatavošana:
- Sagriež sieru šķēlītēs un apcep uz pannas. Apmēram 1-2 minūtes no katras puses.
- Sagriež persiku daiviņās un apcep uz pannas apmēram 1 minūti no katras puses.
- Kārto uz liela šķīvja rukolu. Ar mizojamo nazi sagriež gurķi plānās strēmelītēs un kārto pāri rukolai. Liek pāri persikus, grilēto sieru, papildina ar mellenēm, riekstiem un pārslaka ar citrona sulu, kļavu sīrupu, olīveļļu un sāli un pipariem.
Tavas pārdomas par rakstu