Uz svētkiem man vienmēr gribas uzcept maizīti mājās. Bet kā to izdarīt pēc iespējas vienkāršāk, ātrāk un gardāk?
Esmu atradusi lielisku risinājumu – Bauck Hof Wunderbrod maisījumu bezglutēna pilngraudu maizes pagatavošanai. Sastāvā jau viss priekš Tevis sagatavots – bezglutēna auzu pārslas, ķirbju sēklas, saulespuķu sēklas, maltas linsēklas, sezama sēklas, linsēklas, čia sēklas, prosas pārsas, Indijas ceļteka un jūras sāls! Atliek vien pieliet ūdeni un izvēlēties pagatavošanas veidu – ātro, lēno vai arī pēc norvēģu oriģinālās receptes.
Šī maizīte sanāk ļoti garšīga, kraukšķīga un sātīga. Turklāt tās sastāvā nav raugs, cukurs, olas un glutēns. No šī maisījuma sanāk aptuveni 900g maizes – pienācīgs cienasts svētku galdam! Pagatavoto maizīti var arī sasaldēt, lai nelaistu postā.
Kas nepieciešams?
- Bauck Hof Wunderbrod maisījums bezglutēna pilngraudu maizes pagatavošanai
- 500 ml auksta ūdens
Kas jādara?
Lēnā pagatavošana
- Maisījumu ieber bļodā un aplej ar 500 ml ūdens. Rūpīgi samaisa un ļauj uzbriest vismaz 3 stundas (ideāli būtu visu nakti).
- Kad mīkla uzbriedusi, liek to ietaukotā cepamtraukā.
- Liek jau aukstā cepeškrāsnī un cep 200°C aptuveni 80 minūtes.
- Atdzesē un griež gabalos!
Ātrā pagatavošana
Maisījumu aplej ar 600ml karsta ūdens un ļauj uzbriest 20 minūtes. Liek cepeškrāsnī, kas uzsildīta 200°C un cep aptuveni 70 minūtes.
Oriģinālā norvēģu recepte (iegūst sulīgu un mīkstu maizīti)
Maisījumu aplej ar 1l ūdens un ļauj uzbriest vismaz 3 stundas. Mīklu liek uz cepamās plātnes, kura izklāta ar cepamo papīru. Liek aukstā cepeškrāsnī un cep 200°C aptuveni 80 minūtes.
Raksta autore Ilva Jasmīne, Bekmane, @ilva.jasmine
Sveicināta! Paldies par jaukām receptēm. Vēlos uzzināt jā nav pieejams šis bezglutena maizes maisījums vai es varu pati gatavot šo maisījumu? Un kādas būtu gramu attiecības? Liels paldies par jauko bļodu. Inita Islandē
Sveika, paldies Inita! nemācēšu pateikt par gramu attiecībām, tur ir jāpaeksperimentē un jāuzcep vispirms man pašai šāda pašgatavota maizīte 🙂