Bez olām, bez piena produktiem un bez glutēna. Ļoti šokolādīgas un sātīgas. Pirmais mēģinājums ar jauno Bauck Hof universālo bezglutēna miltu maisījumu.
Olas aizstāju ar čia sēklām. Pienu aizstāju ar prosas pienu. Sviestu aizstāju ar kokosriekstu eļļu. Lai kūciņai krēmīgums, papildināju to ar avokado-šokolādes frostingu.
Kas nepieciešams?
Sanāks 20 mazas vai 10 lielas kūciņas.
Kūciņām
20 g Zaļās Paciņas čia sēklu + 50 g IsolaBio prosas piens
120 g IsolaBio prosas piens + ¾ ēdamk. Alce Nero ābolu etiķa
1 1/2 tējk. cepamā pulvera
70 g Biona dateļu sīrupa
70 g Rapunzel Cristallino cukura
70 g YAKSO kokosriekstu elļas, bez smaržas
200 g banāna, samīcīta ar dakšiņu
60 g Rapunzel kakao pulvera
180 g Bauck Hof universālo bezglutēna miltu – Jaunums!
Frostingam
120 g IsolaBio prosas piena
200 g Vivani tumšās šokolādes, piemēram 99%
2 mīksti avokado
80 g YAKSO kokosriekstu eļļas
100 g saldinātājs pēc izvēles, lielisks būs piemēram Biona kokosriekstu cukurs samalts līdz pūdera konsistencei
Kas jādara?
Kūciņām
1.Sasildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
2.Sagatavo čia sēklu ‘’olas’’, pārlejot čia sēklas ar pienu un uzbriedinot 5 minūtes.
3.Prosas pienam pievieno ābolu etiķi un cepamo pulveri. Tam vajadzētu viegli uzdzirkstīt.
4.Lielā bļodā liec uzbriedinātās čia sēklas, pievieno samīcīto banānu, cukuru, dateļu sīrupu un pienu. Pievieno arī izkausētu kokosriekstu eļļu un samaisi.
5.Tad pievieno sausās sastāvaļas – miltus un kakao pulveri. Kārtīgi sajauc. Ja šķiet, ka masa ir pārāk bieza, vari pieliet vēl pienu. Tomēr maisījumam ir jāsanāk diezgan biezam.
6.Sadali masu vienmērīgi cepšanas trauciņos, aizpildot aptuveni ½ daļu no tā. Kūciņas nedaudz sacelsies cepšanas laikā.
7.Cep 30-40 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu. Ja tam nepielīp mīkla – kūciņas gatavas!
8.Ļauj kūciņām atdzist, kamēr sagatavo frostingu.
Frostingam
1.Bļodā ielej pienu un uzsildi to ūdens peldē. Aptuveni 2 minūtes.
2.Turpat pievieno šokolādi un ļauj tai izkust, nemaisi. Paies 3-5 minūtes.
3.Apmaisi ar koka karoti un pievieno mīksto avokado masu un mīkstu kokosriekstu eļļu.
4.Ar mikseri visu uzputo, pievienojot 50g saldinātāja. Ieliec leduskapī uz 20-30 minūtēm.
5.Pievieno atlikušo saldinātāju un velreiz uzputo. Liec atpakaļ ledusskapī sacietēt vēl kādas 20 minūtes.
6.Klāj bagātīgi uz kūciņām.
Tavas pārdomas par rakstu