Varbūt arī Tu centies no uztura izslēgt piena produktus, bet tik ļoti kārojas jogurts? Man jā! Jogurts ar ogām un grauzdētiem riekstiem ir mans vis-vismīļākais veselīgais deserts. Tā, lūk, beidzot pagatavoju jogurtu bez piena produktiem! Un sanāca lielisks – tādēļ dalos ar jums. Receptē ieteikto daudzumu droši vari dubultot vai arī trīskāršot, jo jogurts ledusskapī var stāvēt līdz 2 nedēļām!
Kas nepieciešams?
1 bundža Cosmoveda kokosriekstu piena
2 kapsulas vai tabletes probiotikas (es izmantoju Higher Nature Pro-Daily,kas piemērotas arī veģetāriešiem un vegāniem)
1 tējk. Rapunzel agar-agar (lai iebiezinātu)
2 ēdamk. saldinātāja pēc izvēles, piemēram Biona kokosriekstu cukura vai daži pilieni stēvijas
Stikla burciņa uzglabāšanai
Kas jādara?
Burciņai, kurā uzglabāsi jogurtu, jābūt sterilai – izskalo to ar verdošu ūdeni!
Nelielā katliņā ielej bundžu kokosriekstu piena un samaisi, līdz piens iegūst viendabīgu un krēmīgu konsistenci. Pievieno 1 tējk. Agar-agar, bet nemaisi! Liec katliņu uz plīts un karsē uz vidējas uguns. Kad sāk parādīties mazi burbulīši, tad vari samaisīt un samazini uguni. Turpini karsēt (5-10 minūtes), paralēli ik pa brīdim apmaisot, līdz agar-agar ir pilnībā izšķīdis.
Noņem katliņu no uguns un atdzesē pienu līdz aptuveni 40-50 grādiem. Pievieno probiotiku kapsulas un samaisi (ja izmanto probiotiku tabletes – iepriekš tās sasmalcini līdz pūderim). Pievieno saldinātāju un lej burciņā, uzliec vāciņu un liec siltā, bet izslēgtā cepeškrāsnī. Atstāj burciņu tur 16-24 stundas.
Kad jogurts ir nostāvējis siltumā aptuveni 1 dienu, tad vari likt ledusskapī un uzglabāt līdz 2 nedēļām!
Nesenie komentāri