« Mac ‘n’ cheese recepte – vegāniska un bezglutēna – video || Kurus dārzeņus var ēst arī ne-bioloģiski audzētus? »
Blogā jau agrāk esmu rakstījusi par Kurkumas Latti jeb Zeltaino pienu. Šoreiz vēlējos nodemonstrēt soli pa solim, cik vienkārši un ātri ir iespējams pagatavot šo veselīgo dzērienu! Zem video skati arī izmantotās sastāvdaļas un rakstisku recepti.
Kas nepieciešams un kurus produktus es izmantoju?
- 1 tējk. Cosmoveda bio kurkumas pulveris
- šķipsna maltu Sonnentor bio melno piparu (svarīgi, lai Kurkuma labāk iedarbojas)
- 1 tējk. Cosmoveda malts bio Ceilonas kanēlis vai 1-2 Sonnentor bio Ceilonas kanēļa standziņas
- 3-4 Sonnentor bio krustnagliņas
- glāze Isola Bio augu piena
- 1/2 – 1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai citas taukvielas (lai Kurkuma labāk iedarbojas)
- ~1 tējk. Rapunzel īstā bio kļavu lapu sīrupa vai cita iecienīta saldinātāja (atceries, ka medu nevajadzētu karsēt)
Kas jādara?
1. Katliņā ievieto visas garšvielas, kuras izmantosi – kurkumu, melnos piparus, ceilonas kanēli un krustnagliņas. Vari izmantot arī citas garšvielas pēc savas gaumes (ingveru, muskatriekstu, zvaigžņu anīsu, kardamonu). Pievieno pie garšvielām pienu un sāk karsēt.
2. Kad dzēriens viegli uzkarsis, iemaisa arī kokosriekstu eļļu un saldinātāju. Sagaida, kad dzēriens sāk burbuļot un izslēdz uguni. Lej krūzītē un bauda!
Raksta autore Ilva Jasmīne, Bekmane, @ilva.jasmine
Super! Noteikti būs jāizmēģina.
Noteikti izmēģini! 🙂