« Dabīgi produkti un paradumi, kas nomierina un mazina iekšējo trauksmi || Granātāboli veselībai – imunitātei, sirdij un pret iekaisumiem »
Nezināmu iemeslu dēļ man vienmēr šķitis, ka mandeļu milti ir ļoti ekskluzīvs produkts, kuru grūti pagatavot. Domas mainīju pēc tam, kad mandeļu miltus izdevās pagatavot 10 sekundēs. Nepieciešamas būs mandeles un labs blenderis. Es pati izmantoju Nutribullet blenderi, kas šo uzdevumu (un arī citus) veic teicami.
Vienīgais laiku patērējošais mandeļu miltu etaps ir mandeļu blanšēšana – tomēr tā vietā var izvēlēties jau blanšētas mandeles, t.i. – mandeles bez miziņām.
Kas nepieciešams?
* 1-2 tases mandeļu
Kas jādara?
-
Vispirms blanšē mandeles. To dara, aplejot mandeles ar verdošu ūdeni un atstājot tur tās 60 sekundes. Tad noskalo mandeles ar aukstu ūdeni. Saspiež katru mandeli ar pirkstiem un noņem miziņu.
-
Blanšētās mandeles izkārto uz liela trauka un ļauj tām izžūt, piemēram – uz nakti noliekot pie radiatoriem.
-
Kad mandeles izžuvušas, no tām var pagatavot miltus! Ievieto mandeles blenderī. Šajā situācijā vissvarīgākais ir mandeles nepārblendēt. Tādēļ iesaku blendēt pamazām. Vispirms pablendē 5 sekundes, aptur blenderi, nedaudz sakrata un blendē vēl 5 sekundes. Vairāk par trīs šādiem piegājieniem tas nevarētu prasīt – kopā 15 sekundes. Ja blendēsi par daudz, tad no mandelēm sāks veidoties mandeļu sviests.
-
Milti gatavi! Glabā noslēgtā traukā un izmanto dažādu gardumu pagatavošanai bezglutēna versijā – kūkām, cepumiem, batoniņiem, mērcēm!
Nesenie komentāri