Nesen kā Biotēkas plauktos atrodams jauns produkts – VegEgg, jeb olu aizvietotājs. Tātad, kā vislabāk notestēt šo produktu? Jācep pankūkas!
Pačukstēši, sanāca ļoti elementāras un baigi labās. Tā kā man vairāk saldumkāre, tad cepu saldajā versijā, bet noteikti pamēģināšu arī sāļajā versijā, receptē nepievienojot saldinātāju un banānu. Tās pasniegšu ar tomātiņu un fetas sieru. Lieliski!
Kas nepieciešams?
120g (jeb aptuveni 1 tase) BauckHof bezglutēna auzu pārslu, samaltu līdz miltu konsistencei
100g (jeb aptuveni 2/3 no tases) BauckHof bezglutēna universālā miltu maisījuma
2 tējk. cepamā pulvera
Šķipsna Sonnentor Ceilonas kanēļa un Rapunzel maltas Burbonas vaniļas
1 ēdamk. Veg Egg olu aizvietotāja + 2 ēdamk. auksta ūdens = 1 ola
250ml (jeb 1 tase) augu piena pēc izvēles, es izmantoju IsolaBio griķu pienu
2 tējk. Allos agaves sīrupa vai jebkura cita saldinātāja pēc izvēles
1 banāns, sastampāts (ja nevēlies banānu, tad pieliec vēl papildus 1 ēdamk. VegEgg + 2 ēdamk. auksta ūdens tā vietā)
YAKSO kokosriekstu eļļa cepšanai
Kas jādara?
1.Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – auzu pārslu miltus, universālo miltu maisījumu, cepamo pulveri un garšvielas.
2.Atsevišķi sagatavo vegāno ‘’olu’’ – sajauc 1 ēdamk. VegEgg sausā maisījuma ar 2 ēdamk. ūdens. Kārtīgi samaisi.
3.Citā bļodā sajauc slapjās sastāvdaļas – pienu, agaves sirupu, tikko pagatavoto vegāno ”olu” un sastampātu banānu. Kārtīgi samaisi un pievieno sausajām sastāvdaļām.
4.Ja iegūtā masa šķiet par biezu – pievieno vēl pienu, ja par šķidru – vēl nedaudz miltus.
5.Cep pankūkas sakarsētā kokosriekstu eļļā. Katru pusi aptuveni 3-4 minūtes.
6.Pasniedz ar augļiem, ogām, šokolādi, riekstiem.. Vai ko vien kārojas!
Tavas pārdomas par rakstu