Tas brīdis klāt, kad jāsāk gatavot piparkūku mīkla. Ideāli, ja starp mīklas pagatavošanu un kraukšķīgā garduma cepšanu mīklu ledusskapī noturēsi vismaz pāris dienas. Recepte ir bezglutēna, bez rafinēta cukura un baltajiem miltiem, pagatavojama arī vegāniskajā versijā.
Kas nepieciešams?
3 tases (310 grami) universāla bezglutēna miltu maisījuma, piemēram Bauck Hof vai Hammer Muhle
Pa 2 tējk. Sonnentor malta ingvera un īstā Ceilonas kanēļa
Pa ½ tējk. samaltu Sonnentor krustnagliņu, piparu un BioVegan cepamā pulvera
Šķipsna Himalaju sāls
½ tases izkausētas Rapunzel kokosriekstu eļļas
½ tases Rapunzel melases sīrupa
½ tases Biona kokosriekstu cukura
1 liela ola vai 1 ēdamk. VegEgg olu aizvietotāja
Dekorēšanai Nutiva kokosriekstu manna, Biona kokosriekstu cukurs
Kas jādara?
1.Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, ingveru, kanēli, krustnagliņas, piparus, cepamo pulveris un sāli. Samaisi.
2.Atsevišķā bļodā sajauc slapjās sastāvdaļas – kokosriekstu eļļu un melasi. Pievieno kokosriekstu cukuru un olu vai to aizvietotāju.
3.Slapjās sastāvdaļas lej pie sausajām sastāvdaļām un kārtīgi samaisa. Sadala mīklu divās daļās un kārtīgi izmīca. Ietin plēvē un liek ‘’atpūsties’’ ledusskapī vismaz uz nakti vai ideālā variantā uz 3-5 dienām.
4.Kad esam gatavi cepšanai, jāuzsilda cepeškrāsns līdz 180 grādiem. Kamēr krāsns sildās, izrullē mīklu, aptuveni 0,5 cm biezu un izgriež piparkūku cepumus izvēlētā formā.
5.Kārto piparkūku cepumus uz cepamā trauka, ievērojot atstarpi starp tiem, jo tie nedaudz ‘’izpletīsies’’, kad cepsi. Dekorācijai vari uzkaisīt kokosriekstu cukuru jau tagad! Liec krāsnī un cep 8-11 minūtes.
6.Ļauj atdzesēties un pēc izvēles glazē ar uzkultu kokosriekstu mannu!
Tavas pārdomas par rakstu