Savas maizes cepšana man asociējās ar siltumu, viesmīlību, ģimenes sajūtu. Tajā visā kaut kas sirsnīgs- piepildīt māju ar svaigi ceptas maizes smaržu un dalīties.
Vienmēr esmu domājusi, ka maizes cepšana ir ļoti sarežģīta, vēl pietam, ja vēlme pagatavot bezglutēna versijā – pareizas sastāvdaļu proporcijas, ieraugs, maizes uzrūgšana, garšvielas.. Biotēkā uzdūros gatavajiem maizes maisījumiem. Neticēju, ka sanāks kas grandiozs, jo instrukcijas tik elementāras – pievienot maisījumam ūdeni, momentāli likt cepamajā formā un krāsnī iekšā!
Maizīte sanāca lieliska – kraukšķīga garoziņa, mīksts vidiņš, svaiga, pašcepta! Maisījumam klāt pievienoju vairāk garšvielu, lai izceltu garšu un kokosriekstu eļļu, lai maizīte būtu sulīgāka. Atkarībā no pievienotajām garšvielām, maizīti vari veidot sāļu vai saldu. Šoreiz mana izvēle par labu saldajai!
Kas nepieciešams?
Bauck Hof bezglutēna maisījums tumšās rīsu maizes pagatavošanai
Šķipsna Sonnentor īstā Ceilonas kanēļa
Šķipsna Sonnentor muskatrieksta
Šķipsna Sonnentor garšvielu maisījuma kafijai
3 ēdamk. Biona dateļu sīrupa
2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai YAKSO bezsmaržas kokosriekstu eļļas
500 ml remdena ūdens
Kas jādara?
1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C.
2.Maisījumam pievieno garšvielas, dateļu sīrupu, kokosriekstu eļļu un ūdeni. Sajauc, izmantojot putojamo slotiņu vai rokas mikseri.
3.Neuzbriedini! Nekavējoties liec ar kokosriekstu eļļu ietaukotā taisnstūra formas veidnē. Rēķinies, ka mīkla cepšanas laikā aptuveni divkārši sacelsies.
4.Virsmu nolīdzina ar ūdeni un noslēgumā apsmērē ar eļļu. Ar eļļā samitrinātu nazi gareniski iegriež mīklā pa vidu.
5.Maizi cep 225°C apmēram 50-60 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot maizē koka irbulīti – ja tam nav pielipusi mīkla – maize gatava. Kad maize gatava, to uzreiz izņem no formas un ļauj pirms sagriešanas atdzist.
Tavas pārdomas par rakstu