Karameles-ķirbja “fudge” #navjācep

Kā izmantot veselīgo ķirbi, ja arī negaršo ķirbis? Pagatavo ”fudge”, jeb saldos kumosiņus. Tradicionālo “fudge” gatavo ar cukuru un sviestu. Tomēr vēlos piedāvāt veselīgāku versiju, kas ir arī vegāna un bezglutēna – sastāvā nav piena produkti, milti un rafinētais cukurs! Saldumu interesantāku padarīs, ja izmantosi, piemēram, riekstu vai sviesta ķirbi. Ja vēlies sevi vairāk palutināt, papildinājumam lieliski būs rieksti, žāvēti augļi un baltā šokolāde!

 4

Kas nepieciešams?

1/2 krūzes Rapunzel kokosriekstu sviesta

1/4 krūzes novārīta un sablendēta ķirbja

3 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa, grade A

1/2- 1 krūze Biona kokosriekstu cukura

2 ēdamk. Rapunzel mandeļu muss

1 tējk. Sonnentor garšvielu maisījuma kafijai

šķipsna Himalaju sāls

Kas jādara?

Visas sastāvdaļas liec katliņā. Uz vidējas uguns, aptuveni 3-5 minūtes, nemitīgi maisi, līdz veidojas viendabīga un krēmīga masa. Lej masu četrkantīgā traukā, kurā ieklāts ar kokosriekstu eļļu ietaukots cepamais papīrs. Kad masa padzisusi, liec trauku saldētavā uz aptuveni 2 stundām. Kad sacietējis – sagriez gabalos un našķojies! Pēctam, ja vēlies, lai saldums būtu nedaudz mīkstāks, vari uzglabāt to ledusskapī.

1

2 3

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *