Šis ir klasisks deserts no Anglijas, kuru sauc arī par Eton Mess. Tas tradicionāli sastāv no 3 pamata sastāvdaļām – bezē, uzputota krēma un ogām. Pagatavoju šo klasisko desertu vegāniskā versijā, aizstājot olu bezē ar aquafaba bezē un putukrējumu ar kokosriekstu krēmu. Knifiņus un trikus par aquafaba bezē pagatavošanu lasi blogā šeit.
Nepieciešams:
-
šķidrums no vienas 400 g Rapunzel turku zirņu bundžas
-
1 tējk. Raw Health etiķis
-
80g Rapunzel cukurniedru cukura, samalta līdz pūdercukuram
-
~200 g dažādu ogu, der arī saldētās + 2 ēdamk. Rapunzel cukurniedru cukura
-
½ ēdamk. Cosmoveda rožūdens
-
1/2 paciņas Rapunzel vaniļas cukura
Kā pagatavot?
-
Bļodā ielej aukstu šķidrumu no turku zirņiem un 1 tējk. ābolu etiķa. Sāk putot ar rokas mikseri. Kad putas kļūst stingras un apgriežot bļodu otrādāk, turās bļodā, sāk pievienot cukuru pa 1 ēdamkarotei. Katru ēdamkaroti ieputojot aptuveni 30 sekundes.
-
Uzkarsē krāsni līdz 100 grādiem. Uz cepamās plātnes, uz kuras ir izklāts cepamais papīrs, liek aquafaba un izlīdzina. No šī daudzuma sanāks aptuveni 2 lielas plātnes. Cep bezē vismaz 1 stundu un notur izslēgtā krāsnī vēl 1 stundu.
-
Tikmēr apber ogas ar 2 ēdamk. cukura un rožūdeni. Ļauj ievilkties, kamēr cepas bezē.
-
Bļodā liek atdzesētu kokosriekstu krēmu un vaniļas cukuru un ar mikseri uzputo. Ja bezē vēl nav gatavs – ieliek krēmu ledusskapī.
-
Desertu kārto glāzēs. Sadrupina glāzes apakšā bezē, liek ogas, kokosriekstu krēmu un atkārto šo secību līdz glāze ir piepildīta. Dekorē ar ogām un ēd nekavējoties, kamēr bezē vēl kraukšķīgs!
Nesenie komentāri