Pagājušo vasar topā bija nice-cream jeb sasaldēts un sablendēts banāns. Lai arī, cik lielisks ir nice-cream, man vēl lieliskāks šķiet kokosriekstu krēma saldējums – jo tas nav apmāns, bet īsts(!) saldējums. Turklāt – bez olām, bez piena produktiem un arī bez cukura, ja izvēlēsies pievienot saldumam stēviju.
Kas nepieciešams?
2 porcijām
1 iepakojums (200 ml) Isola Bio kokosriekstu krēma
2 ēdamk. YAKSO kokosriekstu eļļas, bez smaržas
1/3 tases Biona kokosriekstu cukura vai pūderveida stēvijas ekstrakta
Šķipsna Rapunzel Burbonas vaniļas pulvera
2/3 tases sasmalcinātu Rapunzel valriekstu vai pekanriekstu
Kas jādara?
Katliņā izkausē kokosriekstu eļļu un pievieno kokosriekstu krēmu. Karsē, kamēr veidojas mazi burbulīši. Izslēdz uguni un pievieno kokosriekstu cukuru vai stēvijas pulveri. Maisi, kamēr tas izkusis.
Izmantojot rokas mikseri vai jaudīgu blenderi – uzputo karsēto masu, pievienojot vaniļas pulveri.
Uz cepamās plātnes izklāj valriekstus un apgrauzdē 180C temperatūrā 8-10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Atdzesē un iemaisi kokosriekstu krēma masā.
Masu lej saldēšanai piemērotā traukā un liek saldētavā. Iesaku pirmās 3 stundas, ik pēc 30-45 minūtēm masu apmaisīt, lai tā sastingtu vienmērīgi!
Bauda saldējumu, kuru papildina ar kļavu sīrupu vai rīvētu tumšo šokolādi.
Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv
Tavas pārdomas par rakstu