Saldums nācis no Indijas, oriģināli tiek pagatavots no kondensētā piena, kokosriekstu skaidiņām un liela daudzuma cukura, veidojot mutē kūstošu fudge konfekti. Šādu pat saldumu var pagatavot arī veselīgākā variācijā un izmantojot Biotēkās atrodamo jaunumu – kokosriekstu piena pulveri!
Kas nepieciešams?
10 Rapunzel mandeles, indijas rieksti vai pistācijas
6 pākstis Cosmoveda kardamona
3 ēdamk. Cosmoveda kokosriekstu eļļa, bez smaržas
¾ tases Isola Bio mandeļu piena
1 tase Biona kokosriekstu piena pulvera (aptuveni 100 g)
½ tase Cosmoveda kokosriekstu čipsu + ½ tase Biona kokosriekstu miltu (var arī izmantot tikai vienu no šiem, ņemot pilnu tasi)
½ tases Biona kokosriekstu cukura (vai cita saldinātāja)
Kas jādara?
Nomizo kardamona pākstis un saspaidi sēkliņas.
Katliņā vai dziļā pannā uz mazas uguns izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno pienu un turpini karsēt. Samaisi. Pakāpeniski pievieno kokosriekstu piena pulveri, nemitīgi maisot, līdz tas pilnībā izšķīst.
Pievieno cukuru vai citu saldinātāju, turpini maisīt, līdz masa sāk iebiezēt. Pievieno sasmalcinātu kardamonu, kokosriekstu čipsus un kokosriekstu miltus. Maisi – masa pēkšņi kļūs pavisam bieza. Ņem pannu nost no uguns!
Liec masu saldēšanai piemērotā četrstūrveida traukā un izlīdzini vienmērīgi. Liec saldētavā uz aptuveni 40 minūtēm. Sagriez gabalos, uzkaisi sasmalcinātos riekstus un ieliec vēl uz aptuveni 20 minūtēm! Saldums gatavs – uzglabā saldētavā vai ledusskapī.
Tavas pārdomas par rakstu