Tofu ir viens no olbaltumvielām bagātākajiem augu valsts produktiem. Tas pats par sevi ir ar neitrālu un maigu garšu, tādēļ visa māksla slēpjas garšvielās un mērcē, ar ko to pagatavo. Šeit ideja kā gardi pagatavot šo ēdienu!
Nepieciešams:
- 400 g Biona bio tofu
- 1 tējk. Clearspring bio tamari
- 1 ēdk. kukurūzas ciete
- 1/2 tējk. LIVIN bio paprikas pulvera
- 1/2 tējk. LIVIN bio ķiploku pulvera
- 1/4 tases rīvmaizes
- eļļa cepšanai
Kļavu sīrupa mērce
- 5-6 ēdamk. Urtekram bio kļavu sīrupa
- 3/4 tases buljona
- 3 ēdk. Clearspring bio tamari
- 2 tējk. sasmalcināta svaiga ķiploka
- 2 tējk. tomātu mērces
- 1 tējk. sezama eļļas
- 2-3 tējk. kukurūzas cietes
- 1/2 tējk. La Pastora bio asās paprikas vai kajenas piparu pulvera
Pagatavošana:
- Nosusina tofu papīra dvieļos.
- Sagriež tofu kubiņos un aplej ar sojas mērci. Pievieno tam arī kukurūzas cieti, paprikas pulveri, ķiploku pulveri un samaisa. Beigās pievieno rīvmaizi un kārtīgi sajauc.
- Cepšanai izmanto pannu vai air-fryer. Ja cep uz pannas, tad uzkarsē lielāku daudzumu eļļas un cep tofu līdz kraukšķīgs.
- Kamēr tofu cepjas, nelielā katliņā liek sezama eļļu un ķiploku, apcep un pievieno turpat katliņā visas atlikušās sastāvdaļas un sajauc. Atļauj visam gatavoties uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes.
- Kad tofu un mērce ir gatava, tofu liek lielākā traukā un samaisa ar mērci. Pasniedz ar rīsiem un dārzeņiem!
Tavas pārdomas par rakstu