Kraukšķīgu melno turku zirņu salāti ar zemesriekstu mērci

Nesen kā Biotēkā uzgāju interesantu jaunumu – melnos turku zirņus. Tajos ir vairāk šķiedrvielu, mazāks GI (glikēmiskais indekss) un to garša ir riekstaināka. Šo neparasto turku zirņu iedvesmota, pagatavoju lieliskus salātus, apgrauzdējot tos garšvielās kraukšķīgus (receptē arī slepenā sastāvdaļa, ar kuras palīdzību ēdienu var pagatavot kraukšķīgāku). Salātus papildināju ar ātri pagatavojamu krēmīgu zemesriekstu mērci Āzijas noskaņās. Mērce sanāca tik laba, ka nākošo reizi pagatavošu lielāku mērces porciju un glabāšu ledusskapī, lai pievienotu arī citiem ēdieniem.

 


Kas nepieciešams?

Mērcei (sastāvdaļu skaits pietiks 3-4 porcijām)

Turku zirņiem

Salātu pamatam

  • Jebkuras iecienītākās salātlapas
  • Burkāns un gurķis, sagriezts salmiņos

 Kas jādara?

Blenderī pagatavo mērci – uzreiz liekot visas sastāvdaļas un blendējot 2-3 minūtes.

Uzkarsē pannu un izkausē kokosriekstu eļļu, liek uz pannas turku zirņus un maisot pievieno garšvielas un kukurūzas cieti! Kukurūzas cieti lieku, lai turku zirņi būtu kraukšķīgāki. Turku zirņus cep uz vidējas uguns vidēji 10 minūtes.

Sagatavo uz šķīvjiem salātlapas un dārzeņus – droši eskperimentē pēc savas gaumes, gurķis un burkāns ļoti labi iederējās salātu kompozīcijā! Kad turku zirņi gatavi – liek tos uz salātiem un bagātīgi pārlej mērci!




Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *