Man patīk eksperimentēt ar dažādiem viegli un ātri pagatavojamiem veģetārajiem ēdieniem, kurus var iekļaut ikdienas ēdienkartē un recepti ‘’malt uz apli’’. Tā nu atklāju šos lēcu plācenīšus – Ātri, sātīgi un garšīgi! Sastāvā nav glutēns, olas un laktoze. Novērtēs arī ģimenes neveģetārieši (un varbūt pat šie plācenīši stiprinās viņu simpātijas pret veģetāriešiem).
P.S. Tā kā plācenīšus gatavoju vēlu vakarā, bildes neatspoguļo plācenīšu patieso burvību un superkraukšķīgo garoziņu. Bet ceru, ka jūs man ticiet!
Kas nepieciešams?
- 2 kartupeļi
- 100 g novarītu vai konservētu lēcu, ja izvēlies vārīt, tad receptei labas ir Rapunzel sārtās lēcas
- 1 sīpols, sakapāts
- 1 vidējs burkāns, sarīvēts
- 3 tējk. Arche Tamari sojas mērces
- 1 tējk. Sonnentor malta kumina (tas palīdzēs jutīgiem vēderiem atpazīt pākšaugus)
- Šķipsna Sonnentor maltu melno piparu
- Bauck Hof pilngraudu rīsu milti, plācenīšu apviļāšanai
Kas jādara?
1. Atsevišķi uzvāra kartupeļus un lēcas (ja neizmanto konservētās lēcas).
2. Pa to laiku apcep sīpolu un sarīvēto burkānu, aptuveni 7-10 minūtes. Pievieno garšvielas.
3. Turpat pannā pievieno lēcas un novārītos kartupeļus. Sastampā ar dakšiņu vai stampu. Pielej sojas mērci.
4. Pārliek masu bļodā un atdzesē.
5. Ar rokām veido plācenīšus un pirms cepšanas apviļā rīsu miltos. Cep pietiekošā eļļas daudzumā kraukšķīgus un pasniedz ar dārzeņiem vai citu iecienītāko piedevu!
Tavas pārdomas par rakstu