Maiga marokāņu lēcu zupa

Fenomenāli garšīga un veģetāra zupa, kas ir tik laba, ka var tikt baudīta gan pēcsvētku atslodzē, gan arī likta uz svētku galda! Recepti adaptēju pēc šīs versijas, izmantoju maigāku garšvielu kombināciju un vairāk dārzeņu. Ar šīm garšām atgriezos Marokas burvībā un iepazīstināju arī citus ar tās garšām! Jāpiemin, ka zupa būs gatava vien nepilnā pusstundā un garšos lieliski ar grauzdētu maizi!

Ja interesē vairāk ielūkoties marokāņu dzīves aizkulisēs, blogā esmu veltījusi divus rakstus pēc sava vasaras ceļojuma uz Marekešu šeit un šeit.

  Kas nepieciešams?

Kas jādara?

  1. Katlā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolu un ķiploku viegli brūnu. Pievieno visas garšvielas un apcep vēl minūti.
  2. Turpat katlā pievieno konservētos tomātus, lēcas, burkānus, kartupeļus un aplej ar karstu ūdeni, aptuveni 1,5l. Katlā pievieno arī buljona kubiņus. Uz lēnas uguns vāra 10-15 minūtes. Ik pēc 5 min apmaisot.
  3. Pievieno katlā cukīni un vāra vēl 10 minūtes. Kad zupa gatava, izvēlējos pusi no tās sablendēt, lai izveidotu krēmīgāku konsistenci, bet saglabātu dārzeņu gabaliņus. Sablendēto daļu pievienoju atpakaļ katlā.
  4. Pasniedzu zupu pārlietu ar mazliet citrona sulas un pārkaisītu ar baziliku.



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *